Més de 300 persones surten en defensa de Carme Forcadell a Girona

ANC, Òmnium i AMI demanen a l'Estat que aturi "la judicialització del procés" i s'assegui a negociar amb Catalunya

Girona no ha volgut quedar al marge de les concentracions en suport de Carme Forcadell i més de 300 persones s'han concentrat a les vuit del vespre a la plaça del Vi, davant l'ajuntament, per mostrar públicament el suport a la presidenta del Parlament hores abans que declari davant del TSJC.

Com a la resta de ciutats, els representants d'ANC, Òmnium i AMI han llegit un manifest conjunt en suport de l'acció de Forcadell com a presidenta del Parlament per haver facilitat el debat sobre les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. Les paraules 'democràcia', 'judicialització' i 'diàleg' s'han repetit en nombroses ocasions per part de tots els representants de les entitats.

"Denunciem la incapacitat i la manca de voluntat del govern espanyol per resoldre democràticament un problema polític", ha manifestat el vicepresident d'Òmnium Gironès, Pep Bosch, que ha remarcat que l'acte també és per donar suport a la resta de càrrecs electes i institucionals que estan immersos en els més de 400 expedients judicials.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (membre també de l'AMI), ha demanat a l'Estat que abandoni "per sempre més la judicialització de la vida política" i que s'asseguin a negociar i a dialogar amb Catalunya. Madrenas ha qualificat la citació de Forcadell "d'indigne" i "inèdita" en democràcia.

A més, també ha afegit que la consecució del referèndum és la "solució de més alt consens en els sistemes democràtics avançats". L'alcaldessa ha refermat que el diàleg serà "l'única bandera" i ha declarat que no defalliran en la defensa de les institucions i els representants de les mateixes.

Per la seva banda, Marta Puig (ANC) ha assegurat que és "impropi d'un sistema democràtic" citar a declarar la president del Parlament per haver facilitat el debat sobre el futur de Catalunya. "Atempta contra el pluralisme polític i, en conseqüència, esdevé inacceptable per a qualsevol demòcrata", ha manifestat De Puig. L'acte ha culminat amb la cantada dels Segadors.