6 anys de presó per endur-se una indigent amb una furgoneta i violar-la en un pàrquing a Girona

Es prohibeix al processat apropar-se a menys de 300 metres de la víctima o comunicar-se amb ella durant 5 anys

L'Audiència de Girona ha condemnat a 6 anys de presó el veí de Salt (Gironès) que va violar una indigent a Girona el 28 de juliol del 2014.

La sentència conclou que, mentre la víctima i la seva parella dormien a la zona del parc del Migdia després de beure molt alcohol, l'acusat Mohammed Salmi es va aprofitar de l'estat d'embriaguesa de la dona per carregar-la a una furgoneta i portar-la a un traster d'un aparcament proper. "Afectada per la ingesta prèvia de begudes alcohòliques, es va despertar de nit dins una furgoneta a la qual no havia pujat voluntàriament i amb un conductor que només coneixia de vista", indica la sentència.

Un cop dins el traster, la dona va intentar fugir però el condemnat li va impedir a empentes i van arribar a forcejar. Per evitar que l'acusat li fes més mal, la víctima va deixar de resistir-se a la violació. L'Audiència el condemna com a autor d'un delicte d'agressió sexual.

Apart de la pena de presó, li prohibeix apropar-se a menys de 300 metres de la víctima o comunicar-se amb ella durant 5 anys.

Ampliació:

La víctima i la seva parella –ambdós indigents el 2014- solien dormir a la zona del parc del Migdia de Girona. La sentència conclou que cap a les deu de la nit del 28 de juliol, l'acusat es va aprofitar de l'estat d'embriaguesa de la dona per carregar-la dins una furgoneta mentre dormia i endur-se-la a un traster que hi havia a prop. "L'acusat es va prevaler de l'estat d'emboirament de la víctima, que havia ingerit begudes alcohòliques, per introduir-la a la furgoneta i emportar-se-la", relata la sentència.

El tribunal indica que la dona es va despertar de sobte, en plena nit, dins el vehicle "al qual no havia pujat per la seva pròpia voluntat" i acompanyada d'un home, el conductor, a qui només "coneixia de vista". L'acusat va traslladar la víctima fins a un aparcament i, un cop allà, la va fer entrar dins una mena de traster que no tenia finestres.

"El processat va manifestar la seva intenció de tenir relacions sexuals amb ella però la víctima s'hi va negar", exposa la sentència que afegeix que la dona va intentar fugir en diverses ocasions però el condemnat, Mohammed Salmi, li va impedir. Fins i tot va arribar a forcejar amb la víctima per evitar que marxés. "Acovardida i per evitar que el processat li pogués fer altres danys, es va deixar penetrar per l'acusat", constata el tribunal. Mentre la violava, l'acusat la subjectava amb força.

Després d'agredir-la sexualment, la va tornar a fer entrar al vehicle i la va deixar al parc, on l'havia trobat. Immediatament, la dona li va explicar a la seva parella el que havia passat i ho van denunciar a la Policia Municipal de Girona perquè en aquell precís moment va passar per allà una patrulla. Les proves d'ADN indiquen que l'autor de la violació va ser el processat.

Intimidació i por

La sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona sosté que l'acusat va intimidar la víctima per violar-la. "La víctima va descriure que va accedir a mantenir relacions sexuals amb l'acusat per por i que l'accés carnal va estar precedit per empentes i subjeccions", indica el tribunal. "Primer li va dir que no volia mantenir relacions amb ell i, si finalment va accedir a fer-ho, va ser per por a que, estant allà sola i indefensa, l'acusat l'agredís, la matés o la privés de llibertat", afegeix.

La sala qualifica d'inversemblant la versió de l'acusat, que va assegurar al judici que feia temps que eren amants i havien mantingut relacions sexuals consentides. La sentència considera que l'acusat és "poc fiable" perquè no va donar aquesta versió fins el dia del judici. A més, també ressalta que no hi ha cap prova que demostri aquesta suposada relació.

L'única prova va ser un testimoni, aportat a últim moment per la defensa, que assegurava que temps enrere havia vist l'acusat i la víctima marxant plegats d'un parc. "El relat del testimoni, per la seva absoluta inconcreció fàctica i temporal, no permet sostenir que l'acusat i la víctima haguessin mantingut una relació sentimental o unes relacions sexuals consentides", conclou la sentència.

Per això, condemna Mohammed Salmi a 6 anys de presó com a autor d'un delicte d'agressió sexual (inicialment s'enfrontava a 10 anys). L'Audiència li prohibeix apropar-se a menys de 300 metres de la víctima o comunicar-se amb ella durant 5 anys. La sentència no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem.