Figueres presenta per primer cop l'oli d'oliva DO Empordà amb la voluntat de posar-lo al nivell del vi

Des de l'ajuntament creuen que es tracta d'un producte d'alta qualitat

Figueres ha celebrat aquest dissabte la 'Festa de l'oli', que ha servit per presentar, per primera vegada, l'oli novell D.O Empordà. Des de l'àrea econòmica de l'ajuntament de la ciutat consideren que es tracta d'un producte d'una qualitat contrastada i que cal posar al mateix nivell del vi.

El regidor d'activitat econòmica de Figueres, Manel Toro, assegura que fins ara "no se li ha donat el reconeixement que mereix". Toro considera que si des de la capital alt-empordanesa cada any presenten el vi, també han de fer el mateix amb l'oli.

"Tot allò que no es promociona no té recorregut, i per això hem decidit fer aquesta presentació, per tal que doni un salt en el mercat", ha conclòs.

Ampliació:

Toro ha reconegut que productes com el vi o l'oli ajuden "notablement" a l'activitat econòmica no només de Figueres sinó de tota la demarcació. Amb tot, el regidor ha reivindicat la rellevància de Figueres. "Som la capital de l'Empordà i volem exercir com a tal, per això ens impliquem amb tot el que ens envolta", ha reblat Toro.

La festa de l'oli ha comptat amb diversos actes entre els quals un tastet d'oli per a tots aquells que s'apropaven a la plaça de l'Escorxador, a més d'un esmorzar a base de pa amb oli i xocolata. La jornada s'ha tancat amb una demostració de cuina a càrrec de l'Escola d'Hostaleria que ha elaborat un bacallà amb mussolina d'oli DO Empordà en directe.