La nena de tres anys ferida greu en l’accident de Susqueda es troba a l’UCI del Trueta

L’Ajuntament de Salt activa els serveis socials per donar suport a la família

La nena de tres anys ferida en l’accident de trànsit d’aquest dimarts al vespre a Susqueda -en què van morir una dona de 31 anys, que estava embarassada de sis mesos, la seva filla d’un any i una dona de 51 anys després de precipitar-se per un barranc de set metres- es troba ingressada a l’UCI pediatria de l’Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu i pronòstic reservat.

Finalment, la menor no va ser intervinguda quirúrgicament. Pel que fa les dues altres nenes que viatjaven al vehicle, de 8 i 10 anys, també estan ingressades al centre per policontusions però en estat menys greu, mentre que el pare ha estat donat d’alta aquesta matinada, segons fonts hospitalàries.

D’altra banda, l’Ajuntament de Salt, que ha convocat un minut de silenci per a les 12 del migdia, ha activat els serveis socials per donar suport a la família.

L'accident mortal ha tingut lloc cap a dos quarts de vuit del vespre, a la carretera de porta del Veïnat del Coll fins al pantà de Susqueda, on hi ha un revolt molt pronunciat. El punt on hi ha aquest revolt pronunciat, que de baixada queda a mà dreta, es troba aproximadament un quilòmetre i mig més amunt de la presa.

Al cotxe, un Opel Vectra amb capacitat per a cinc ocupants i que no portava cap sistema de retenció infantil, hi anaven fins a set persones: un matrimoni amb quatre filles de Salt (Gironès) i l'àvia, de 51 anys i veïna de la Pobla de Mafumet (Tarragonès). El pare, de 33 anys, era qui conduïa. Al seient del copilot, hi anava la seva sogra, i la mare i les quatre nenes estaven assegudes al darrere.

La dona, de 31 anys, portava la filla d'1 any asseguda a la falda. Al seu costat, hi anava una altra filla (de 8 anys) que portava la seva germana de 3 anys a la falda. Al seient posterior dret, hi viatjava la quarta nena de la parella, de 10 anys.