L'Ajuntament de Celrà (CUP) treballa pel 6-D i rebateja la plaça de la Constitució

La formació exemplifica amb el consistori "la determinació amb el procés de ruptura"

La CUP ha defensat que aquest 6-D "és normal" que els ajuntaments obrin portes i treballin com un feiner més perquè la Constitució "cau a trossos i no ens representa". La diputada de la formació al Parlament Mireia Boya subratlla que la carta magna espanyola "l'única cosa que fa és coartar les llibertats del poble català".

Boya ha assegurat que tots els càrrecs electes municipals de la CUP, formin o no part dels equips de govern, avui han anat als consistoris a treballar. "Prenem la humil decisió de no fer cap pas enrere i avançar en el procés de ruptura", ha dit.

La CUP ha exemplificat aquesta determinació amb l'Ajuntament de Celrà (Gironès), que avui és obert. Això sí, l'efecte del passat 12 d'octubre s'ha deixat sentir i, de la trentena que podien fer-ho, només hi ha quatre funcionaris que hagin anat a la feina. L'alcalde, Dani Cornellà, explica que aquest 2016 ja és el cinquè any que obren l'Ajuntament pel 6-D.

Ampliació:

La CUP ha exemplificat amb Celrà allò que tots els seus alcaldes i càrrecs electes fan aquest 6-D: treballar com un feiner més. Des de les portes de l'Ajuntament, la diputada Mireia Boya ha recordat que la formació ha "fet una crida a tots els seus regidors, alcaldes i alcaldesses" perquè avui vagin als llocs de treball, ja que no tenen res a celebrar.

"És normal treballar un dia com avui, perquè la Constitució cau a trossos i no ens representa", ha afirmat Boya. La diputada cupaire ha recordat que la carta magna és obsoleta –"molts no l'hem votada", ha precisat- i que "l'única cosa que fa és coartar les llibertats del poble català". Per això, Boya ha insistit en què tots els alcaldes, regidors i funcionaris municipals que avui han anat als ajuntament han pres "la humil decisió de no fer cap pas enrere, lluitar per les llibertats que tant anhela Catalunya i mostrar la seva determinació en el procés de ruptura".

Arreu de Catalunya, fins a 385 regidors de la CUP han anat avui als consistoris. I segons ha recordat Boya, a tots aquells ajuntaments on la formació governa –en total, té una vintena d'alcaldies- s'han obert les portes. Sí que hi ha hagut municipis (com ara Mataró) on els regidors no han pogut entrar al consistori, perquè no formen part de l'equip de govern i l'ajuntament estava tancat. "Tot i així, els regidors han decidit anar mateixos locals de la CUP o a d'altres espais municipals per treballar amb normalitat", ha subratllat la diputada.

A Celrà, s'obre amb funcionaris

Aquest 2016, és el cinquè any que l'Ajuntament de Celrà obre un 6 de desembre. Fins al consistori hi han anat tots els regidors de l'equip de govern, que a quarts d'onze han fet una reunió de treball. Pel què fa a funcionaris, de la trentena a qui s'ha donat l'opció d'anar a la feina, només n'hi han anat quatre.

L'alcalde admetia que són menys que altres anys, perquè l'efecte de Badalona amb el 12 d'octubre s'ha deixat sentir. "Aquesta vegada sí que és veritat que n'han vingut molts menys, perquè la denúncia contra aquell ajuntament ha atemorit uns quants funcionaris, per por a poder ser expedientats o rebre algun tipus de càstig per venir a treballar en un dia que nosaltres creiem normal", ha dit Dani Cornellà.

L'alcalde també ha explicat que al llarg del matí s'ha atès els celranencs amb normalitat. "Si vénen ciutadans a presentar una instància, s'entrarà la seva sol·licitud", ha explicat l'alcalde.

Celrà també ha aprofitat el dia de la Constitució per, precisament, treure aquest nomenclàtor d'una de les places del poble. L'espai s'ha rebatejat amb el nom de la poetessa Maria Mercè Marçal.

Per una banda, com ha concretat Cornellà, per posar en valor el seu llegat literari i reivindicar "la figura de les dones al nomenclàtor d'arreu dels Països Catalans". I per l'altra, per posar fi a una plaça que porta el nom de la carta magna espanyola, "que no ens representa i que, en nom de la llibertat, precisament allò que fa és coartar-les".

A les comarques gironines, Celrà no és l'únic ajuntament de la CUP que ha obert. També ho han fet Verges (Baix Empordà), Mieres (Garrotxa) i Viladamat (Alt Empordà). En aquest darrer consistori també hi han anat funcionaris.