Alliberen a l'Alt Empordà una dona obligada a exercir la prostitució durant vuit anys per la seva parella

La policia espanyola deté el proxeneta per explotar-la amb amenaces i agressions a ella i a la seva filla

Agents de la policia espanyola han detingut un home de nacionalitat romanesa per obligar a exercir la prostitució la seva parella de la mateixa nacionalitat durant vuit anys. La investigació va començar el passat 26 de novembre, quan la dona va denunciar els fets a la policia.

Tots dos es van conèixer a Romania i ell l'hauria portat a Catalunya fingint que n'estava enamorat. Però quan se'ls van acabar els estalvis ell la va convèncer d'exercir la prostitució, activitat que va portar a terme en locals de l'Alt Empordà i Eivissa.

La dona va relatar que tant ella com la seva filla de tres anys vivien sota amenaces i agressions. L'home exercia de proxeneta, sense activitat laboral, però tenia un vehicle d'alta gamma. La policia el va detenir i li va intervenir 20.000 euros en efectiu, mentre que la dona i la seva filla les van ingressar en una casa d'acollida.

Ampliació:

Segons ha informat la Policia espanyola en un comunicat el passat dia 26 la dona va alertar per telèfon la policia que estava terroritzada i retinguda contra la seva voluntat per la seva parella en una població propera a Figueres, i que temia per ella i per la seva filla. La dona no va donar pistes sobre el seu parador i va avisar que volia escapar de la situació.

En la seva declaració la dona va explicar que va conèixer el detingut a Romania el 2008, quan ella treballava de dependenta i van començar una relació sentimental. Uns mesos després la va convèncer per viatjar a Espanya i buscar una vida millor, en el que és conegut com el mètode de captació del 'Lover boy'.

Es van establir a Figueres però quan se'ls van acabar els estalvis ell la va convèncer d'exercir la prostitució, prometent-li que seria una cosa excepcional i ella ho va acceptar.

Al cap d'un temps ella va saber que la seva parella ja havia tingut una altra noia en aquesta situació i en el mateix club, per la qual cosa va decidir deixar-ho. Llavors, segons la víctima, van començar les amenaces i agressions i ella va haver de continuar amb l'activitat. L'any 2013 es va quedar embarassada de la seva parella i va tornar a Romania però quan va donar a llum va tornar a Catalunya i va tornar a la seva situació anterior.

La situació va continuar diversos anys i el proxeneta no tenia cap tipus d'activitat laboral. Es limitava a viure de l'explotació de la seva parella, a la qual amenaçava i apallissava, segons van relatar diversos testimonis a la policia.

La policia també va esbrinar que el proxeneta tenia un compte corrent amb 20.000 euros i s'acabava de comprar un cotxe d'alta gamma. Finament van poder detenir-lo en una població de la demarcació de Girona

La investigació policial ha comptat amb la col·laboració de la Comissaria de Figueres i la Unitat d'Estrangeria de la Jonquera (Alt Empordà).