La menor gironina de 14 anys desapareguda es presenta voluntàriament a la DGAIA

La família ho va denunciar aquest dimarts després que l'adolescent marxés de casa en companyia del xicot

La menor gironina de 14 anys que estava desapareguda s'ha presentat voluntàriament davant la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).

Els Mossos d'Esquadra i altres cossos policials feia dos dies que la buscaven, després que dimarts al matí la família en denunciés la desaparició.

Tot i que va marxar voluntàriament de casa, com que és menor es va activar la recerca. La darrera vegada que se l'havia vist va ser pel barri del Clot de Barcelona en companyia del seu xicot.

Aquest dijous l'adolescent, Maria Planas Arans, ha anat fins a la DGAIA. La policia ja ha alertat els seus pares, que viatgen ara fins a Barcelona per recollir-la.

Ampliació:

La policia feia dos dies que buscava l'adolescent, que viu a Girona amb la seva família. Dimarts al matí, la seva mare es va aixecar i no la va trobar a casa. Al cap de poques hores, els pares en van denunciar la desaparició a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Tot i que la noia havia marxat voluntàriament de casa, i que se'n va anar en companyia del xicot, com que és menor d'edat es va activar el protocol de recerca. La darrera vegada que se la va veure va ser al barri del Clot de Barcelona. L'adolescent portava una jaqueta tipus 'bomber' de color verd, i això va fer que la recerca s'ampliés també a la Ciutat Comtal.

En paral·lel, la família de la noia va difondre la seva imatge per les xarxes socials i va demanar ajuda ciutadana per intentar localitzar-la. Demanaven que, si algú la veia, truqués al 112 o bé alertés els Mossos d'Esquadra.

Ara, 48 hores després de denunciar-se'n la desaparició, Maria Planas Arans s'ha presentat voluntàriament davant la DGAIA. Ho ha fet poc abans de les dues de la tarda en companyia del xicot, un jove que té 18 anys. Els mossos ja han alertat la família de la menor, que s'està desplaçant a hores d'ara cap a Barcelona per recollir-la.

La desaparició de Maria Planas ha seguit l'estela de la de la noia barcelonina que, ara fa pocs dies, també va marxar voluntàriament de casa i que va aparèixer al País Basc. En aquell cas, a més, la noia havia deixat una nota als seus pares dient-los que se n'anava. Els Mossos d'Esquadra, de mitjana, reben unes vuit denúncies al dia per desaparicions. La immensa majoria dels casos, fins al 96%, es resolen en menys de dos dies.