Tornen a enviar a presó un lladre multireincident del Baix Empordà que acumula 34 detencions i vuit condemnes

L'han arrestat per dos robatoris i un furt a Calonge i Palamós

El jutjat ha tornat a enviar a presó un lladre multireincident del Baix Empordà que acumula ara 34 detencions i vuit condemnes fermes per robatoris i furts. El 27 de novembre, la Policia Local de Calonge va rebre l'avís d'un robatori en un pis del carrer del Mig.

Una veïna va alertar que un home estava llançant objectes des de la terrassa de l'habitatge al carrer per, després, col·locar-los dins una bossa d'escombraries i fugir. Els agents van interceptar el sospitós, Aitor Mariño, i li va trobar alguns dels objectes robats.

A més, també li van localitzar un telèfon mòbil amagat a les parts íntimes i targetes de crèdit a nom d'una dona, per la qual cosa l'han pogut relacionar amb un altre robatori i un furt perpetrats el mateix dia. Després de passar a disposició judicial, el Jutjat d'instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols l'ha enviat a presó i conclou que hi ha risc de reiteració delictiva.

Ampliació:

El lladre multireincident acumula fins a 34 detencions policials i set dels arrestos han estat durant el darrer mes, quan ha perpetrat diversos robatoris i també ha assaltat dos habitatges. No és la primera vegada que Aitor Mariño acaba a presó. Diferents jutjats l'han condemnat en vuit ocasions per robatoris, furts i per conduir sense carnet.

El jutjat conclou que l'espiral delictiva del delinqüent ha augmentat durant els darrers dies, quan ha comès tres robatoris amb força i quatre furts. A més, durant els mesos de setembre i octubre també el van detenir en dues ocasions més. El jutjat resol enviar-lo a presó perquè deixant-lo en llibertat existeix risc que torni a delinquir i, a més, podria incrementar la violència i passar a l'agressió física per cometre els robatoris.

Els fets que l'han portat ara a ingressar de nou a presó són dos robatoris i un furt comesos en menys de 24 hores. Cap a un quart de dotze del 27 de novembre, la Policia Local de Calonge va rebre un avís d'una veïna alertant que un home estava llançant objectes des de la terrassa d'un pis del carrer del Mig. El testimoni va veure com, un cop al carrer, el sospitós posava els objectes dins una bossa d'escombraries i fugia del lloc.

Els agents van interceptar el sospitós, Aitor Mariño, carregant una bossa d'escombraries de color negre. A dins, hi havia objectes robats al pis. Per això, el van detenir immediatament com a suposat autor d'un robatori amb força a casa habitada.

Durant l'escorcoll, li van trobar un mòbil amagat a les seves parts íntimes i, també, diverses targetes a nom d'una dona. Això ha permès als investigadors relacionar Mariño amb els altres dos cops comesos el mateix dia. En concret, cap a les nou del matí s'hauria endut el mòbil d'una treballadora d'un bar. Les targetes estaven dins un cotxe que havia aparegut a les vuit del matí al Passeig del Mar de Palamós amb un vidre trencat i l'interior regirat.