Marc Lamuà presenta candidatura per liderar el PSC gironí

El partit confirmarà dijous qui encapçala l'altra llista, on el nom de Consol Cantenys pren força

El PSC celebrarà primàries per escollir el primer secretari del partit a la demarcació de Girona el proper 17 de desembre. Almenys dues candidatures concorreran al procés d'eleccions internes i el diputat al Congrés Marc Lamuà és el primer que ha fet pública la seva intenció de presentar-s'hi. A partir del dia 5 i fins al dia 10 de desembre, haurà de començar a reunir els avals necessaris per tirar endavant la candidatura, on l'acompanya de número 2 Maurici Jiménez. Cada candidat ha de comptar amb el suport de, com a mínim, un 20% dels militants.

Els noms que integren l'altra candidatura es coneixeran, presumiblement, dijous a la tarda. Diversos membres del PSC han convocat una roda de premsa a la seu del partit. Entre aquests, hi són l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, l'alcalde de Torroella de Fluvià, Pere Moradell, l'exsubdelegat del govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets, l'alcalde de Sales de Llierca, Miquel Palomeras, i el primer secretari de l'agrupació d'Olot-La Garrotxa, Albert Bramon. El nom que pren més força per disputar la primera secretaria del partit a Lamuà és el de Consol Cantenys, que també és diputada a la Diputació de Girona.

L'actual primer secretari, Juli Fernández, ja ha anunciat que no es torna a presentar per focalitzar-se en la feina a l'alcaldia de Palafrugell i com a adjunt d'organització a nivell nacional.