La CUP denuncia maniobres militars de l'exèrcit espanyol a Canet d'Adri

La formació assegura que els ajuntaments de la zona no estaven informats i ho considera una "provocació en tota regla"

La CUP ha denunciat en els darrers dies s'han dut a terme maniobres militars a la zona de Canet d'Adri (Gironès). Concretament, les pràctiques dels militars espanyols s'haurien iniciat dissabte 26 de novembre i s'haurien allargat fins el dilluns 28, i haurien tingut lloc a la zona de les Serres de Canet.

El partit assegura que ha fet diverses gestions i que cap ajuntament de la zona tenia coneixement d'aquestes maniobres militars. Un fet que, segons asseguren, va provocar més d'un ensurt entre els veïns de la zona que va trobar-se militars armats amb fusells fent pràctiques al costat de casa.

Per això, la CUP creu que aquest comportament dels militars és una "provocació en tota regla" i ha demanat als estaments militars que deixin de fer aquest tipus d'actuacions a municipis catalans. "Si volen jugar a guerres, que vagin a jugar a casa seva", valora la formació en un comunicat.

Ampliació:

La CUP ha lamentat que l'exèrcit espanyol hagi fet pràctiques militars a prop d'habitatges de Canet d'Adri, i més quan afirma que els ajuntaments de la zona no estaven avisats. La formació acompanya aquesta denúncia pública amb diverses fotografies que els han fet arribar alguns veïns, on es veuen els militars armats al costat de les cases. Això, segons lamenta la CUP, va provocar més d'un ensurt als habitants de la zona.

Restes de munició a l'Albera

Coincidint amb les operacions a Canet d'Adri, uns veïns de la Serra de l'Albera (Alt Empordà) han fet arribar unes fotografies a la CUP on es pot comprovar la presència de casquets de bales i armament real sense detonar en zones públiques de pas.

El partit recorda que el setembre passat la Diputació de Girona va aprovar una moció –presentada per la CUP- on s'instava l'exèrcit espanyol a posar fi a les pràctiques militars que realitza periòdicament a les comarques gironines.