Marta Barceló guanya la final del VI Torneig de Dramatúrgia amb el text ‘Tocar mare’

La dramaturga s’ha imposat a Jordi Vallejo que, amb el text ‘Súbita’, ha quedat finalista

El públic de la Sala La Planeta, amb els seus vots, ha donat la victòria a Marta Barceló a la final del VI Torneig de Dramatúrgia Catalana celebrat aquest dilluns en el marc del festival Temporada Alta. Barceló s’ha imposat a Jordi Vallejo amb el seu relat ‘Tocar mare’, un text que parla d’una relació molt particular entre una mare i una filla. Vallejo competia amb el text ‘Súbita’. Des del 3 d’octubre s’han dut a terme quatre combats i dues semifinals on vuit dramaturgs han presentat, amb una lectura dramatitzada, els seus textos.

És el sisè any consecutiu que autors catalans pugen al ring per veure-se-les entre col·legues i cada sessió del Torneig ha enfrontat dos autors amb el públic com a jurat decidint el guanyador en cada cas.

Ampliació:

La mateixa tarda del torneig, els dramaturgs escollits descobreixen quins actors o actrius seran els encarregats de donar vida al seu text i tenen temps, fins a l’hora de l’espectacle, per preparar la lectura. En aquesta final els autors semifinalistes han comptat amb un repartiment format per Sílvia Bel i David Bagès, llegint la proposta de Jordi Vallejo i Isabel Rocatti i Maria Rodríguez amb el text de Marta Barceló.

Aquesta sisena entrega del Torneig de Dramatúrgia Catalana ha comptat amb la participació de Gerard Guix, Elisenda Guiu, Josep Julien, Marta Galán, Roc Esquius i Jan Vilanova, el finalista Jordi Vallejo i Marta Barceló, guanyadora de la final.

El VI Torneig de Dramatúrgia s’emmarca dins la programació de dramatúrgia catalana de Temporada Alta, que presenta produccions i coproduccions d’autors catalans, estrenes de nous textos i projectes que potencien la dramatúrgia contemporània i la nova creació. Fins al moment el torneig ha generat productes com ‘El Crèdit’, de Jordi Galceran; ‘Smiley’, de Guillem Clúa, estrenada a Barcelona, Madrid i Londres entre d’altres; ‘Losers’, de Marta Buchaca; ‘Red Pontiac’, de Pere Riera, protagonitzada als escenaris catalans per Míriam Iscla i Cristina Cervià, i ‘La nostra champions particular’, de Cristina Clemente.