La Molina i Vallter 2000 reben els primers esquiadors abans del pont de la Puríssima

Les dues estacions són "molt optimistes" de cara a la temporada d'hivern

Els amants de l'esquí ja poden gaudir des d'aquest dissabte de dues estacions més. La Molina i Vallter 2000, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), han arrencat la temporada abans del que estava previst, gràcies a les nevades dels últims dies que han acumulat entre 20 i 30 centímetres de neu. El director de Vallter 2000, Enric Serra, considera un èxit el fet de tenir aquest gruix de neu quan encara no ha acabat el novembre. "L'any passat vàrem haver d'esperar al febrer per veure l'estació així de blanca", ha comentat Serra.

Molts dels esquiadors que s'han acostat a les estacions gironines reconeixen que s'ho esperaven amb ganes, i que els ha sorprès que obrissin tant aviat.

Tot i que només han estat dues pistes a Vallter i una a La Molina, els primers visitants es mostraven satisfets per poder estrenar la temporada d'hivern. En Joan i l'Arnau, de Gavà, reconeixen que estaven "ansiosos" per poder acostar-se al Pirineu gironí. "Hem anat un parell de cops a Andorra i ara, per fi, podem gaudir de la neu a les estacions de casa", comentava en Joan. La Marta Sans explica que han decidit acostar-se a Vallter perquè volia que el seu fill toqués la neu. "Hem portat el trineu i passarem el dia aquí"

Precisament la zona dedicada als més petits és una de les novetats que presenta Vallter. El director de l'estació explica que han ampliat la zona lúdica per tal d'acollir més nens. Serra, comenta que els ha ajudat molt la distinció que han rebut com a 'destinació de turisme familiar'. "Ens ajuda molt a captar aquest tipus de client" ha comentat el director de l'estació.

Bones perspectives de cara al pont

Les bones sensacions per l'estrena tan prematura, fan ser optimistes als responsables de les estacions, de cara al proper cap de setmana i al pont de la Puríssima. Enric Serra està convençut que "bona part de l'estació estarà oberta" els propers dies. En aquest sentit ha pronosticat que, si segueixen aquestes bones temperatures i es mantenen les nevades, Vallter estarà a ple rendiment aviat.

Serra diu que "es nota més interès" per part dels esquiadors i usuaris. El director de Vallter assegura que han percebut un repunt en el número de visites a la web, i cada cop s'atenen més trucades de gent interessant-se. "També ens traslladen la mateixa percepció des del sector de la hosteleria", comenta Serra.

Per tot plegat les dues estacions estan esperançats i convençuts de tenir "un bon any" i millorar les xifres de l'any passat on "va costar molt arrencar"

Masella, la primera

L'estació d'esquí de Masella com és habitual va estrenar la temporada d'esquí divendres amb quatre pistes obertes i un remuntador a la zona de Coma Oriola. La nevada caiguda dimecres a la nit va permetre a l'estació obrir una de les pistes de forma prèvia aquest dijous a la tarda i estrenar oficialment la temporada aquest divendres. El director de l'estació, Xavier Nolla, també es mostrava optimista i assegurava que"les previsions de temporada són magnífiques, demà podrem obrir fins a 12 pistes i esperem anar obrint l'estació progressivament". En aquest sentit, Nolla, ha afegit que "pel pont del desembre esperem tenir pràcticament la totalitat de l'estació oberta"