L'Audiència Nacional envia a presó el detingut a Lloret per degollar i esquarterar la parella a Alemanya

L'arrestat estarà entre reixes mentre es resol l'extradició en virtut de l'ordre europea que pesa damunt seu

El Jutjat Central d'Instrucció Número 1 de Madrid, amb seu a l'Audiència Nacional, ha enviat a presó el jove alemany detingut a Lloret de Mar (Selva) per degollar i esquarterar la seva parella. L'arrestat ha passat aquest dilluns a disposició judicial davant el magistrat Santiago Pedraz.

Després de prendre-li declaració, Pedraz n'ha ordenat el seu trasllat a presó i, segons informen fonts de l'Audiència, el jove alemany no s'ha oposat a la mesura. La policia espanyola va detenir el sospitós dissabte a la matinada a l'aparthotel on s'allotjava.

Se l'acusa d'haver mort la seva xicota a finals d'octubre i repartir el cadàver en bosses d'escombraries. El crim va tenir lloc al municipi bavarès de Freyung. El sospitós va fugir amb un fill de 18 mesos que tenia en comú amb la víctima. Durant les últimes setmanes, l'alemany va mantenir actius els perfils socials de la víctima i va falsificar la signatura del seu germà per allotjar-se en un hotel de Tarifa.

Ampliació:

La policia espanyola va detenir el jove alemany aquest dissabte a la matinada, després de dies seguint-li la pista. La detenció es va dur a terme en el marc d'una ordre de recerca internacional, i després que la BKA alemanya alertés que el fugitiu es trobava en territori estatal.

El crim pel qual haurà de respondre va tenir lloc a finals d'octubre. Aleshores, la policia va localitzar el cadàver d'una jove de 20 anys en un habitatge de Freyung, un poble bavarès. La víctima tenia diversos talls al coll i l'assassí n'havia trossejat el cadàver (repartint-lo en diverses bosses d'escombraries).

Des d'un principi, totes les sospites ja van recaure en la parella de la víctima. El jove alemany s'havia fet fonedís amb el fill de 18 mesos que tenien en comú. A més, s'havia endut el mòbil de la noia, amb l'objectiu de mantenir actius els seus perfils socials i despistar els agents. Sense anar més lluny, el passat 7 de setembre el jove va pujar una foto al Facebook de la víctima. A la imatge, presa al costat de la torre Eiffel, i sortien ell i el seu fill.

Les autoritats judicials alemanyes van emetre una ordre europea de detenció i entrega contra el sospitós. I en paral·lel, els agents d'enllaç de la BKA van contactar amb la policia espanyola, perquè sospitaven que el jove alemany es trobava a l'Estat, des d'on pretendria anar a un país del nord d'Àfrica.

Tarifa, Valladolid, Martorell i Lloret

La policia espanyola va estendre la investigació a diversos punts del territori estatal, davant del risc que el fugitiu només estigués de pas per Espanya. La recerca va permetre localitzar-lo en un aparthotel de Lloret de Mar, però també traçar un possible itinerari dels llocs per on va passar el sospitós.

Així, la policia va constatar que el jove alemany va dormir en un hotel de Tarifa (on es va registrar fent servir la identitat d'un seu germà), que va treure 1.000 euros de dos caixers automàtics de Valladolid i que va circular en sentit nord per l'autopista AP-7 (perquè primer se'l va detectar en un peatge de Castelló i, després, al de Martorell).

Finalment, aquest dissabte a la matinada la policia el va detenir. Després de rebre l'autorització del jutjat de guàrdia de Blanes, els agents del Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES) van entrar a l'habitació de l'aparthotel on el jove s'allotjava amb el petit. Els agents van endur-se emmanillat el sospitós. El nen de 18 mesos ha ingressat en un centre d'acollida de Catalunya, en espera que els serveis socials alemanys el recullin per fer-se'n càrrec.

Tatuatge macabre

El jove detingut té diversos tatuatges, però un d'ells és especialment macabre. Se'l va fer fa recentment, hi apareix el nom de la víctima, la data de naixement, una creu amb la data 27-10-2016 (cosa que s'interpreta com el dia del crim) i una frase en castellà: 'Gracias por todo'.

Per haver degollat i esquarterat la seva parella, el jove s'enfronta ara a una pena de fins a 15 anys de presó (segons recull la documentació aportada per les autoritats alemanyes). De moment, però, el jove ja acumula una condemna de 4 mesos. Li ha imposat el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 de Blanes per usurpació.

El mateix dissabte, el detingut va passar a disposició del jutjat i es va celebrar un judici ràpid per aquest delicte. Durant la fugida, el jove alemany va fer servir el Facebook de la víctima i es va registrar a nom seu en un hotel. A la vista ràpida celebrada a Blanes, el detingut es va conformar amb una pena de 4 mesos de presó, que es va deixar en suspens durant un termini de 2 anys.

Ara, el jove alemany ha passat a disposició de l'Audiència Nacional. En concret, davant del Jutjat Central d'Instrucció Número 1, que és el que té competència pels delictes que es recullen a l'ordre de recerca i detenció (és a dir, els del crim comès a Freyung).