Detenen a Lloret un alemany buscat per matar la seva parella i fugir amb la filla de pocs mesos

La policia estatal el va localitzar divendres a la nit en un apart hotel de la població

Agents de la policia espanyola van detenir a primera hora d'aquest dissabte un jove de nacionalitat alemanya que estava buscat per la policia alemanya per haver degollat la seva parella al seu país i haver fugit amb una filla de pocs mesos.

Segons fonts del cos policial el jove, de "perfil violent" va marxar d'Alemanya després de cometre el crim i va arribar a algun punt de la costa catalana. La investigació va permetre saber que estava en un apart hotel de Lloret de Mar (la Selva).

Divendres a la nit els agents el van localitzar i dissabte a la matinada van entrar al seu apartament i el van detenir. La nena, que està en bon estat de salut segons la policia, ha quedat provisionalment en mans d'un centre tutelat de la Generalitat. En les properes hores el detingut passarà a disposició judicial.

Ampliació:

Els fets van passar a final d'octubre, quan la policia alemanya va trobar el cos de la víctima, de vint anys, al domicili de la parella, a la localitat de Freyung, en sacs de brossa i amb greus talls en el coll. Segons la policia espanyola, després de matar la jove, va fugir amb el nadó, de 18 mesos, i es va endur el telèfon de la noia amb l'objectiu de mantenir actius els seus perfils a les xarxes socials i despistar així els investigadors. El dia 7 de novembre, des del perfil de Facebook d'ella, va pujar una fotografia seva junt amb el seu fill, a la Torre Eiffel de París.

Les autoritats alemanyes van dictar una Ordre Europea de Detenció i Entrega i després, davant la sospita que es dirigís a un país nord africà, van contactar amb la policia espanyola, que va iniciar la investigació per trobar-lo a ell, i al nadó de 18 mesos, sobre el qual s'havia dictat una ordre de protecció. Van detectar el seu rastre en un hotel de Tarifa, on es va registrar amb la identitat d'un germà; va fer dos reintegraments en caixers automàtics de Valladolid, per 500 euros cadascun, va circular per l'AP7, ja que se'l va detectar als peatges de Torreblanca, a Castelló i posteriorment a Martorell.

Finalment els investigadors aconsegueixen localitzar-lo en un apart hotel de Lloret de Mar el divendres passat. La matinada de dissabte els agents accedeixen a l'habitació i el detenen. Pel que fa al nadó, queda en mans d'un centre d'acollida de la Generalitat, a l'espera que sigui recollit per personal dels Serveis Socials alemanys. El suposat homicida tenia en el moment de la detenció diversos tatuatges, entre els quals un amb el nom de la parella i un "gracias por todo" en castellà. D'altra banda, els investigadors han localitzat un Volkswagen Golf utilitzat en la fugida, que ha sigut intervingut.