La Diputació vol comprar part d'un edifici del Parc Tecnològic de la UdG

Empraria els 6 MEUR compromesos per evitar la liquidació

Els moviments de les administracions per aconseguir salvar el Parc de la UdG de la liquidació continuen. El Jutjat mercantil de Girona va ajornar per segon cop la junta de creditors que s'havia de fer a principis de mes i l'acord ha d'estar tancat abans de la nova data, el 26 de gener.

La Diputació de Girona aposta per reformular la injecció de 6 MEUR que s'ha compromès a aportar. Al ple d'octubre, el president de la corporació, Pere Vila, ja va obrir la porta a adquirir part d'un dels edificis del parc en comptes de limitar-se a posar els diners i prou.

"Estem en fase de debat intern i n'hem d'acabar de parlar amb tots els grups, però tenim la intenció que aquests diners serveixin per comprar part de l'edifici Monturiol", ha explicat Vila. Aquest edifici, situat a la zona est del parc, té una superfície total de 9.000 metres quadrats. Segons el president, després aprofitarien l'espai que comprin per situar-hi activitats de la Diputació de Girona compatibles amb els usos del parc.

D'aquesta manera, la Diputació de Girona usaria la mateixa fórmula que la Generalitat per injectar diners al parc, actualment en concurs de creditors. El Govern ha compromès 4,9 MEUR via compra de part de l'edifici que acull l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA).

Pere Vila ha detallat que ara obriran un procés de negociació amb els altres grups del ple, tot i que CiU governa amb majoria. "Jo crec que hi haurà bona sintonia perquè ja ho vam mig dir al ple", ha afirmat.

Encara que finalment es decantin per la compra, Vila manté el termini d'aportació dels diners. Així, posarien els 6 MEUR en tres anys, a raó de 2 MEUR l'any i començant a pagar el primer termini a principis del 2017.