Atrapen un lladre que es va endur més de 7.000 euros en joies de cases de Fornells de la Selva

El jove forçava finestres o entrava per d'altres d'obertes

Els Mossos d'Esquadra han atrapat un lladre que es va endur més de 7.000 euros en joies robant a cases de Fornells de la Selva (Gironès). El detingut, que té 18 anys i viu a Anglès (Selva), sempre feia servir el mateix mètode per accedir als habitatges: forçava una finestra o aprofitava que els propietaris se n'havien deixada alguna d'oberta.

Entre finals d'octubre i principis de novembre, el lladre va entrar a tres cases del poble. Dues, situades al carrer Isaac Albéniz; i l'altra, al carrer Mercè Rodoreda. Va ser precisament aquí d'on va endur-se'n diverses joies.

Els Mossos d'Esquadra l'han pogut atrapar gràcies a les imatges d'unes càmeres de seguretat que hi ha a la zona, i que els van permetre identificar-lo. El jove té antecedents per fets similars.

Ampliació:

Els robatoris a Fornells de la Selva van tenir lloc amb tres setmanes de diferència. El dia 21 d'octubre, el lladre va entrar en un habitatge del carrer Isaac Albéniz després de forçar la porta d'alumini que donava a la terrassa. De dins, però, se'n va endur un botí escàs: dos rellotges d'imitació i un regal.

El 5 de novembre, el jove va tornar a actuar. Aquest cop, va entrar en una casa del carrer Mercè Rodoreda. Va forçar la finestra corredora del menjador, va entrar a l'habitatge i va començar a rebuscar objectes de valor. De dins, se'n va endur més de 7.000 euros en joies.

L'últim robatori va tenir lloc tan sols cinc dies més tard. Aquest cop, el jove va tornar al carrer Isaac Albéniz. Aprofitant que els propietaris d'una casa havien deixat la finestra oberta, el lladre va escalar per la façana i va esmunyir-se a l'interior. D'aquest habitatge, en va robar diverses joies.

Arran d'aquests robatoris, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i van intensificar presència a Fornells de la Selva. Gràcies a diferents indicis, i sobretot a les imatges d'unes càmeres de seguretat que hi ha a la zona, els agents d'investigació van poder identificar el lladre.

Es tracta d'un jove de 18 anys, veí d'Anglès, que ja acumula antecedents per fets similars. Els mossos el van detenir aquest dimarts per tres delictes de robatori amb força a domicili. L'endemà, el lladre va passar a disposició al jutjat de guàrdia de Girona. Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat provisional.