L'associació Amics de Tossa recollirà signatures contra el projecte del port el dia de la consulta suspesa

Diumenge obriran els locals per "donar veu" als veïns i lamenten la decisió del jutjat

L'associació Amics de Tossa-Club Unesco obrirà aquest diumenge els locals per recollir signatures en contra del projecte de construcció d'un port al municipi. Ho faran durant l'horari en què estava prevista la consulta, que ha acabat suspesa per ordre judicial.

L'entitat lamenta la decisió presa pel titular del Jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona i acusa les administracions públiques de "poca lleialtat institucional".

Per això, l'agrupació ha fet una crida als contraris del projecte perquè facin "sentir la seva veu" anant a signar per visualitzar l'oposició al projecte que defensa l'equip de govern municipal. En un comunicat, Amics de Tossa justifiquen el 'no' perquè el projecte té "aspectes il·legals" i causaria un "impacte negatiu" pel territori.

Ampliació:

L'associació contrària al projecte del port de Tossa, Amics de Tossa-Club Unesco demana als partidaris del 'no' que diumenge vagin a signar en contra del projecte que impulsa l'equip de govern. L'entitat pretén, d'aquesta manera, donar veu als contraris a la proposta just el dia en què estava previst que els veïns votessin en la consulta que ha acabat suspesa per un jutjat de Girona.

En el comunicat, l'entitat lamenta la decisió judicial i carrega contra l'alcaldessa a qui acusa de signar l'any 2012 un conveni urbanístic amb els propietaris dels terrenys afectats pel projecte, de manera unilateral, sense consultar el ple de l'ajuntament. Amics de Tossa també acusa als promotors de tenir una actitud "caciquil, demagògica i totalment irregular" després que hagin assegurat durant la campanya que el projecte donarà centenars de llocs de treball. L'associació assegura que es tracta d'una promesa "enganyosa i d'impossible compliment".

El projecte preveu la construcció d'un Port de 424 amarradors dels quals 25 seran per grans iots, 40 fins a 100m d'eslora,a més d'una zona hotelera de que ocuparia uns 8.000m2 i una zona de xalets de luxe de 6.000m2 a la zona d'Es Cards i la vinya d'en Puig

L'ajuntament no renuncia

El consistori però no es resigna i si el jutge finalment no deixa fer la consulta del 20 de novembre sobre el port tornaran a tramitar-la i demanaran l'autorització de l'Estat. Un dels arguments de la delegació del govern espanyol és que no s'ha demanat el preceptiu permís, ja que entenen que la consulta és de caràcter general i així calia fer-ho. Des de l'ajuntament, però, continuen sense entendre per què el cas de Tossa de Mar s'ha portat als tribunals i, en canvi, d'altres municipis catalans han fet consultes en la mateixa línia i no ha passat res.