La Selva programa més d'una vintena d'activitats per la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus

Tindran lloc entre el 18 i el 27 de novembre

El Consell Comarcal de la Selva ha programat més d’una vintena d’activitats en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus, que se celebra del 18 al 27 de novembre. Enguany, la temàtica se centra novament en el malbaratament alimentari a les llars i té com a lema “La cuina de les sobrances a la Selva”. En el transcurs d’aquesta setmana totes les actuacions que s’hi han programat pretenen generar consciència entre la població sobre els problemes associats al malbaratament alimentari i sobre la importància de reciclar correctament els residus.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Roquet, ha explicat que les activitats que s’han ha programat per a aquest any són una continuació de la campanya iniciada l’any passat, en la qual es van estrenar diversos dels elements que es repetiran aquest any i que des de l’ens comarcal s’ha apostat per reforçar davant l’evidència que el malbaratament del menjar és una de les principals causes de l’excés de generació de residus a Catalunya.

Pel que fa a les activitats, la més destacable de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és la participació de les cuineres de Sils a les parades al carrer. Així, en els punts informatius que s’ubicaran a les poblacions coincidint amb el dia de mercat setmanal, els visitants hi trobaran el col•lectiu de La Cuina a Sils elaborant algun dels seus plats i oferint tastets que es poden preparar amb menjar sobrant i educadores mediambientals fomentant les bones pràctiques d’aprofitament del menjar i repartint als visitants dos nous obsequis confeccionats pel Consell Comarcal de la Selva per a aquesta ocasió. Es tracta del receptari col•leccionable de la Cuina de les Sobrances, que aquest any s’amplia amb les 17 receptes finalistes del concurs del 2015 i eles dues tovalles individuals que duen imprès dos Jocs de la Cuina de les Sobrances, o fins i tot el Conte de la primera barreta de pa, ideat per explicar als alumnes més petits la importància de l’aprofitament del menjar.

En aquesta ocasió, i en el marc d’aquesta campanya hi haurà un total de vint parades al carrer en vint municipis de la Selva. Aquestes parades quedaran repartides entre onze mercats municipals: Blanes (18/11), Riells (19/11), Anglès i Breda (20/11), Santa Coloma de Farners (21/11), Amer i Maçanet (23/11), Vidreres i Tossa (24/11), Sils(25/11) i Caldes de Malavella (27/11). Hi haurà cinc sortides escolars: Bonmatí (18/11), Osor (21/11), Vilobí d’Onyar (22/11), Sant Feliu de Buixalleu (24/11) i Riudellots de la Selva (25/11) i quatre actes diversos que complementen altres campanyes de reciclatge que s’han dut a terme a Bonmatí (18/11), Hostalric (26/11) i Susqueda (27/11) o Massanes, que va avançar la campanya el passat 5 de novembre.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus culminarà amb la celebració de dos nous tallers de cuina als dos centres gastronòmics de la Selva, el Food Lab de Riudellots de la Selva i el Domus Sent Soví d’Hostalric, on les cuineres de Sils estaran acompanyades per diverses de les finalistes del concurs de l’any passat.

Aquesta campanya sobre malbaratament alimentari està destinada a tota la població de la comarca de la Selva.

Aquestes activitats, i algunes més que es donaran a conèixer en els propers dies, es reforçaran amb l’emissió d’una falca de ràdio que anuncia la participació de la comarca de la Selva a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb l’objectiu de donar un major abast a la difusió de bons hàbits quotidians que ens permetin reduir els residus i minimitzar el malbaratament d’aliments.