El castell de Montsoriu inaugura divendres el nou edifici de serveis i atenció al públic

S'ha finançat amb fons de la Generalitat, Diputació de Girona i fons FEDER

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, inaugurarà el nou edifici de serveis i atenció al públic del castell de Montsoriu el pròxim divendres 18 de novembre. A l’acte, organitzat pel Consell Comarcal i el Patronat del Castell de Montsoriu, també hi assistirà el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, diversos diputats gironins i la majoria d’alcaldes i consellers de la comarca de la Selva.

La visita de Vila a Montsoriu inclourà un recorregut pel monument arquitectònic, considerat el castell gòtic més important de Catalunya, juntament amb la resta d’autoritats que assisteixin a l’acte, uns parlaments i la descoberta de la placa commemorativa amb motiu d’aquesta inauguració.

Tant el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu com la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, han destacat l’esforç que han fet totes les administracions per tal que aquest edifici de serveis pogués ser una realitat. I és que tal com han explicat ambdós, la posada en funcionament del nou edifici de serveis i atenció al públic situat a l’entrada del castell permetrà als visitants que comprar les entrades i fer ús dels serveis als quals fins ara no podien accedir. També hi haurà espai per a la botiga d’objectes de record o relacionats amb Montsoriu i màquines d’aliments i begudes.

Les obres del nou edifici s’han finançat amb subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat, de la Diputació de Girona, a través del Pla de monuments i del FEDER.