El Consell Comarcal de la Selva commemorarà el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Els actes es faran a la sala d’actes del Consell el proper dia 25 de novembre

El Consell Comarcal de la Selva commemorarà el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere el proper dia 25 de novembre en una jornada que inaugurarà el conseller de Serveis Socials, Pere Garriga. Aquest acte té com a objectiu mostrar el compromís i la implicació de tots els agents socials i els ciutadans a través d’un treball conjunt per avançar cap a escenaris que propiciïn una Catalunya lliure de violència envers les dones.

Després de la sessió inaugural, que comptarà també amb la participació d’Ester Mas, la psicòloga del SIAD de la Selva, i Joan Busquets, el cap del departament d’Atenció a les Persones, tindrà lloc una xerrada que portarà per títol: “Violència masclista en l’àmbit de la joventut”, a càrrec d’Alba Alfageme, psicòloga, i Pau Zabala, educador social.

Després d’aquesta primera activitat hi haurà unes dinàmiques amb els joves als instituts de la comarca de la Selva a càrrec de Clara Ribatallada, tècnica de joventut de l’Oficina Jove de la Selva del Consell Comarcal.

Després de la pausa es farà la presentació de la Comissió Comarcal de Seguiment del Protocol d’Actuació en Casos de Violència Masclista a la comarca de la Selva, a càrrec dels membres de la Comissió Comarcal. Seguidament hi haurà la “Taula de testimonis”, a càrrec de testimonis de violència de gènere. En la darrera part de la Jornada es farà la presentació de “L’arbre dels desitjos”.

Un dels moments més emotius de la jornada matinal serà la lectura del manifest. La cloenda de la jornada anirà a càrrec del president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, que un any més participarà d’aquesta jornada.

Durant tota la jornada, els assistents als actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere podran dur a terme l’activitat “L’arbre dels desitjos”.

Tots els actes de la jornada d’enguany se celebraran a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva.