Jutgen un cuiner acusat d'abusar d'una nena de 8 anys durant unes colònies del Collell

L'empleat, que s'enfronta a 6 anys de presó, nega els fets durant el judici

L'Audiència de Girona ha jutjat un home acusat d'un delicte continuat d'abusos sexuals a una nena de 8 anys durant unes colònies al Santuari del Collell (Sant Ferriol, Garrotxa).

Els fets es van produir els dies 1,2 i 3 d'agost del 2014 i la nena no ho va denunciar fins passat un any, quan no volia tornar a les colònies. La fiscal demana 6 anys de presó per a l'acusat, Sandeep S., un veí d'Olot que està empresonat des de la denúncia de la menor. Durant el judici, i a preguntes del ministeri públic, ha negat haver baixat els pantalons i les calces a la nena i haver-li llepats els genitals.

També ha negat que demanés a la nena que li fes el mateix a ell. Una versió, però, que es contradiu de ple amb el què la menor va declarar durant la fase d'instrucció.

Per la seva banda, l'advocat de la defensa, Carles Monguilod, assegura que l'home no treballava el dia que es van produir, suposadament, els primers abusos. L'acusat ha explicat que la policia el va "obligar" a explicar els actes sexuals.

Ampliació:

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns un home acusat d'abusar sexualment d'una menor de 8 anys durant unes colònies al Santuari del Collell l'estiu del 2014. Els fets no es van destapar fins un any després quan la noia va demanar als pares no tornar a les colònies. Segons ha explicat la mare de la nena, la seva filla va relatar-li els tocaments quan les seves companyes ja marxaven amb l'autobús camí, novament, de la casa de colònies. "Li feia vergonya explicar-ho però la meva filla odia mentir", ha dit la mare durant el judici.

Va ser llavors quan la família va posar en coneixement de la policia els fets i els Mossos d'Esquadra es van personar a la casa de colònies i van detenir el sospitós, un home procedent de la Índia i que, actualment, viu a Olot. La nena el va identificar, a més, durant una roda de reconeixement.
Segons l'escrit de la fiscal, la nena va estar-se a la casa de colònies els dies 1, 2 i 3 d'agost de 2014. Llavors, aprofitant que la nena estava sola, l'home va ballar amb ella al menjador i, després, li va abaixar els pantalons i les calcetes i li va passar la llengua pels genitals. També va demanar-li a la petita que li fes el mateix, però la noia va marxar corrents.

Segons el testimoni de la nena en la fase d'instrucció (s'ha evitat que tornés a declarar aquest dilluns), l'home li va fer aquests tocaments el primer i el segon dia de les colònies, és a dir, l'1 i el 2 d'agost. Segons la seva versió, els fets van passar quan estaven sols i era l'home qui li feia una senyal a la noia perquè s'acostés. La nena també ha reconegut que, a banda de fer-li els tocaments a ella, també li va mostrar els seus genitals i li va demanar que els llepés.

L'acusat ho nega tot

A preguntes de la fiscal, però, l'acusat ha negat els fets. En fase d'instrucció, l'home va reconèixer davant del jutge que havia ballat amb la nena. Durant el judici, però, ha culpat la policia "d'obligar-lo" a reconèixer els fets. "Em van tancar dins un despatx i em van obligar a dir que feia aquests actes sexuals, m'ensenyen les esposes i em diuen que si no dic res se m'emportaran", ha relatat.

Durant l'interrogatori del seu advocat, Carles Monguilod, l'acusat ha explicat que dos agents dels mossos el van tancar en un despatx del Collell, sense tenir temps d'avisar un advocat ni tampoc a cap dels seus companys. En aquell moment, l'acusat no parlava bé ni castellà ni català i ha reconegut que no entenia les preguntes que li feien però que no li van facilitar cap intèrpret. Des de la seva detenció, està empresonat. Segons Monguilod, l'únic argument per mantenir-lo en presó preventiva aquests mesos ha estat el risc de fugida per ser estranger.

L'advocat de la defensa també ha explicat que el dia 1 d'agost el seu client no estava treballant al Collell, ja que havia finalitzat contracte el 20 de juliol i, a partir de llavors, el cridaven "puntualment" quan tenien feina. Una versió que ha sostingut també el director del centre, que ha aportat un informe de la vida laboral del processat on es determina que només va anar a treballar els dies 2 i 3 d'agost. Per tant, Monguilod sosté que és "impossible" que els primers tocaments es fessin el dia 1 d'agost –tal i com reconeix la nena- ja que aquell dia el seu client no treballava.

La fiscal demana 6 anys de presó per a l'acusat i també que no es pugui acostar a menys de 1.000 metres de la menor durant deu anys, així com tampoc es pugui comunicar amb ella per cap mitjà. La defensa, en canvi, sosté que és innocent i en demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.