El Trueta es defensa de les acusacions que asseguren es va negar a atendre en castellà a un jugador del Tenerife

Un mitjà canari acusa al centre hospitalari i apunta que Vitolo va haver d'anar a la Clínica de Girona

Dissabte passat el Girona i el Tenerife es van enfrontar en un partit corresponent a la tretzena jornada de la Segona Divisió a Montilivi. El jugador canari, Vitolo, va patir una lesió al nas després de rebre un cop de cap amb conseqüent fractura als ossos.

El jugador fou traslladat posteriorment a l'hospital Josep Trueta per a ser tractat i, segons apunta el diari "La Opinión de Tenerife", fou atès en català i se li va negar la possibilitat de comunicar-se en castellà. El mitjà va més enllà i apunta que fou necessari traslladar-lo a la Clínica Girona on, allà sí, fou atès en el seu idioma.

Amb tot, el centre hospitalari públic ha emès avui un comunicat on desmenteix aquestes informacions. La direcció del Trueta ha volgut manifestar que el pacient va arribar al centre dissabte a la tarda acompanyat per diversos membres del seu equip. Van dirigir-se directament a la infermera de triatge i allà la professional els va preguntar en què els podia ajudar, en català.

El pacient i acompanyants es van presentar com a integrants del Club Deportivo Tenerife, van explicar la situació i van demanar si podien parlar en castellà. Immediatament la infermera va canviar d'idioma. Pocs minuts després, van informar a una zeladora que canviarien de centre sanitari perquè tenien una mútua.

"Volem informar que l'Hospital Trueta és un centre sanitari de la xarxa pública que atén sempre tots els pacients que ho necessiten, independentment de la llengua que parlin. El centre atén cada any desenes de milers de pacients tant de Girona com de tots els punts d'Espanya i del món degut a la seva situació geogràfica en una zona molt turística. La prioritat de l'Hospital és oferir sempre una atenció eficient i de qualitat a tots els usuaris i, en cap cas, l'idioma és un impediment a l'hora de prestar assistència sanitària", han explicat.

Per la seva banda, diversos afeccionats del Tenerife han mostrat la seva ira a les xarxes socials: "Felicidades catalanibanes independentistas, ese es el camino hacia el Recih catalán".