Fixat el judici per resoldre la demanda de paternitat d'una figuerenca que diu ser filla de Dalí

Demana al forenses que indiquin si les restes d'una màscara mortuòria del pintor són suficients per a les proves d'ADN

El Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid ha fixat per al 18 de setembre del 2017 el judici per resoldre la demanda de paternitat interposada per una figuerenca, Maria Pilar Abel, que assegura que és filla de Salvador Dalí.

Abel va néixer a Figueres l'any 1956 i sosté que la seva mare i el pintor van mantenir una relació clandestina quan la dona treballava a Cadaqués d'assistenta per a uns amics de la família Dalí.

El jutjat també demana als forenses de l'Institut de Medicina Legal que resolguin si les restes de cabell i pell del pintor d'una màscara mortuòria que està en possessió de la demandant són suficients per fer les proves d'ADN i determinar si hi ha relació paternofilial. La demanda de filiació és contra el Ministeri d'Hisenda i la Fundació Gala Dalí, en condició d'hereus del pintor.

Ampliació:

La demanda de paternitat interposada per la figuerenca que diu ser filla de Salvador Dalí arribarà a judici. Després d'admetre a tràmit la demanda l'abril de l'any passat, el Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid ha fixat el 18 de setembre del 2017 com la data per fer la vista oral que haurà de servir per esclarir si Maria Pilar Abel és filla del pintor surrealista.

Abel, nascuda a Figueres l'1 de febrer del 1956, assegura que la seva mare i Dalí es van conèixer a Cadaqués, on la dona treballava com a empleada d'una família que passava temporades a la població i que era amiga de la família del pintor. Els dos, haurien tingut una relació clandestina, fruit de la qual hauria nascut la demandant.


En cas que Maria Pilar Abel sigui reconeguda com a filla de Salvador Dalí, podrà modificar el seu cognom al Registre Civil i reclamar la legítima, l'herència i els drets d'autor en demanda a part. De fet, la demanda és contra el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i la Fundació Gala Dalí, que són els actuals hereus del pintor.

El jutjat ha fet arribar la diligència d'ordenació a les parts implicades i ha demanat que indiquin quines proves proposen i quins testimonis i pèrits citen a la vista oral. També ressalta que, per part actora, anirà a declarar el metge forense Narcís Bardalet, que va ser qui va embalsamar Salvador Dalí.

El document judicial resol demanar a l'Institut de Medicina Legal si n'hi haurà prou amb el material genèric que conserva una màscara funerària de Dalí que conservaria Maria Pilar Abel per fer les proves d'ADN necessàries per determinar si hi ha relació paternofilial. L'advocat de la demandant, Francesc Bueno, ja va avançar que, si no és suficient, podrien demanar l'exhumació del cos del pintor.