El catamarà d'en Pepe pateix un contratemps i resta avariat a Eivissa

El veí de Castellfollit de la Roca inicia una campanya per recollir diners i reparar el motor

El somni de Pepe Soto, el veí de Castellfollit de la Roca que vol navegar fins a San Blas (Panamà) creuant l'Atlàntic amb el catamarà que ha construït amb les seves mans, ha topat amb un nou entrebanc.

El 22 d'octubre passat va salpar de la marina de Santa Margarida de Roses en direcció a les Illes Balears, una de les parades en aquest llarg viatge. Un problema tècnic amb l'únic motor que duia, però, va fer que divendres passat hagués de ser remolcat per Salvament Marítim fins a un port d'Eivissa.

Per poder continuar el viatge, necessita un motor nou però no té els diners. És per això que s'ha impulsat una nova campanya de suport per recollir diners a través d'un número de compte corrent que s'ha difós a través de les xarxes socials de l'Ajuntament. Cal recordar que per poder construir el catamarà es va fer un micromecenatge que va ser tot un èxit i que va recollir més de 12.000 euros.

Ampliació:

Des d'aquest dimecres, aquells que vulguin fer una aportació perquè en Pepe pugui comprar el motor del catamarà que li fa falta tenen un compte corrent a on ingressar els diners. L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca ho ha difós a través del facebook, on recorda també que aquest dissabte al vespre TV3 emetrà un programa especial sobre el seu cas, "Històries del Foraster" amb Quim Masferrer.

La ruta que en Pepe té previst fer a partir d'ara és sortir d'Eivissa, passar per l'Estret de Gibraltar i arribar fins a Canàries, on hi té familiars. A partir d'aquell moment, haurà de creuar l'oceà atlàntic per poder finalitzar el viatge d'anada, que l'ha de portar fins a San Blas.

Més 12.000 euros de recaptació

La construcció del catamarà ha estat possible gràcies a l'esforç personal d'en Pepe però també a les aportacions econòmiques que han anat fent els seus veïns, empreses o persones anònimes que hi ha volgut participar a través de la plataforma "Tot suma". En total s'han recaptat més de 12.000 euros que en Pepe ha fet servir per comprar material a més de pagar tots els permisos o la grua que l'ha retirat.

El número de compte on es poden fer les aportacions per poder comprar el motor és ES 88 2100 3724 1121 0004 0152.