Absolt un acusat de fer tocaments a la néta de cinc anys de la seva parella, a Blanes

La sentència conclou que no es pot descartar que l'home estigués posant crema als genitals de la nena

L'Audiència de Girona ha absolt un acusat de fer petons als genitals de la néta de cinc anys de la seva parella en un pis de Blanes (Selva). La sentència conclou que no hi ha proves suficients per descartar la versió del processat, que assegura que estava posant crema a la petita perquè tenia picors a la vulva.

Els fets, que es remunten al 26 d'agost del 2015, es van jutjar a porta tancada el 13 d'octubre. L'acusat s'enfrontava a una pena de 5 anys de presó per un delicte d'abús sexual a una menor de 16 anys.

A més, el fiscal també demanava 8 anys de llibertat vigilada, que no es pogués apropar a menys de 500 metres de la petita i que no treballés en res que impliqués contacte directe amb menors durant nou anys. "Es procedeix a l'absolució perquè, tot i que tampoc s'ha demostrat la innocència clarament, és l'acusador qui ha de provar els fets i la culpabilitat de l'acusat", conclou la sentència.

Ampliació:

La sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona conclou que no hi ha suficients proves per enervar la presumpció d'innocència i absol l'acusat, que actualment té 54 anys. El tribunal declara provat que el 26 d'agost del 2015 e processat estava a casa de la seva parella (l'àvia de la nena), també amb la petita i la mare de la menor. En un moment de la tarda, l'acusat i la nena es van quedar en un habitació del pis.

"No ha resultat provat que l'acusat, en un moment en què es trobava sol amb la menor –que vestia només una samarreta- la tombés al llit del dormitori i, mentre li mantenia les cames enlaire, li llepés o petonegés la zona genital", exposa la sentència.

Durant el judici del 13 d'octubre, que es va fer a porta tancada a l'Audiència de Girona, van declarar la menor, la seva mare, la seva àvia, els psicòlegs de l'Equip Tècnic Penal i l'acusat. El tribunal exposa que la declaració de la menor no és prova suficient per condemnar-lo perquè, durant la vista, va assegurar que no recordava com l'havia tocat l'acusat, si amb la mà o amb la boca.

"És possible que l'acusat abusés sexualment de la menor, petonejant-li la vulva, però també entra dins les possibilitats que el que declara l'acusat sigui cert, que el que va presenciar la mare sigui un episodi en el que li estava posant crema perquè la nena es queixava de picors a la vulva", argumenta la sentència. De fet, la mare de la petita va declarar que, quan va entrar a l'habitació, va veure la nena amb les cames aixecades i l'acusat amb la cara "a prop" dels genitals de la petita. "És possible que ens trobem davant una situació equívoca", afegeix la sentència.

Tot i que el tribunal qualifica d'estrany que l'acusat posés crema a la nena quan al pis hi havia tant l'àvia com la mare de la menor, recorda que uns dies abans ja ho havia fet instat per la mateixa mare de la petita. "Per això, la declaració argumentant que havia posta crema a la vulva de la nena i que ho fa perquè avisa la mare des de l'habitació i ella no respon, és creïble", ressalta el tribunal.

El tribunal resol absoldre l'acusat tot i que tampoc s'ha demostrat la seva innocència en base al principi jurídic 'in dubio pro reo'. "És l'acusador qui ha de provar els fets i la culpabilitat de l'acusat i no és ell qui ha de provar la seva innocència", conclou la sentència.