'The night of the slasher', millor curtmetratge de l'Acocollona't 2016

El festival ha rebut 500 curtmetratges i projectat una trentena

L’Acocollona’t!, la Setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona, arriba al final de la sisena edició fent públic el seu palmarès. Des del passat divendres 28 d’octubre fins al dissabte 5 de novembre s’han estat projectant als Cinemes Albèniz Plaça una trentena de curts dels 500 rebuts, a banda de nombroses activitats paral·leles al Museu del Cinema, al Cinema Truffaut i a la Llibreria 22.

D’entre tots aquests filmets, la majoria de l’estat espanyol, tot i que amb una representació internacional cada cop més rellevant procedent de països com Estats Units, França, i Anglaterra, enguany han resultat vencedors el curt nord-americà The night of the slasher (Sam Hamassian) amb el primer premi, una magnífica posada al dia del gènere slasher més genuí, i The APP (Julián Merino) amb el segon premi i premi del públic, una sàtira sobre l’enverinat encís de les aplicacions mòbils. Tanmateix, el jurat, format enguany per Santiago Alvarado (cineasta, director del film Capa caída), Iván Villamel (curtmetratgista, autor del curt multipremiat Mr. Dennton) i Francis Díaz (redactor del web especialitzat en terror i fantàstic Aullidos), ha decidit atorgar una menció al film Graffiti (Lluís Quílez), faula post apocalíptica plena de tendresa i agredolça introspecció existencial.

El jurat ha valorat de The night of the slasher una excel·lent realització i disseny de producció al servei d’una trama que actualitza i evoca, sense contemplacions, els orígens d’un dels subgèneres clau del terror modern. Pel que fa al curt The App, reconeix el perfecte ús de la ironia i l’humor com a eines vehiculars d’una història que ens obliga a reflexionar sobre la pèrdua de voluntat humana davant l’inevitable avenç de la tecnologia. El primer i segon premi es repartiran 600€ i 400€ respectivament, mentre que el premi del públic està dotat amb 300€ de material de la Llibreria 22.

Pel que fa a la tercera edició de l’Acocoexprés, el concurs de curts fets en 24 h. de l’Acocollona’t, els vencedors han estat dos slasher amb tints de comèdia negra: Renaixement (Joaquim i Joan Girbau), i Diguin el que diguin (Òscar Lladó), millor curt (300€) i segon premi (150 €) respectivament. El curt Carrers (Fran Boyle) ha rebut una menció al millor curt jove, mentre que el curt Cabrones (Xavi Morcillo) ha estat reconegut per la tasca dels seus actors. El jurat de l’Acocoexprés 2016 ha estat format per Daniel Genís, membre fundador del web de literatura fantàstica i de terror El Biblionauta, Sandra Ojosnegros, guionista i realitzadora gironina co- creadora de la websèrie N-II, i Josep Maria Pallàs, dels Cinemes Albèniz de Girona.

Per segon any consecutiu, l’Acocollona’t ha ofert una sèrie d’actes que van des de la projecció de curts de la selecció oficial i el concurs Acocoexprés, a presentacions de llibres, xerrades i la ja clàssica i multitudinària Zombiewalk. Poc més de miler i mig de persones han gaudit de totes elles. Només les projeccions han superat amb escreix el mig miler d’assistents, el que significa un augment d’un 7’2 % dels índexs d’assistència en referència a l’edició anterior, cosa que certifica l’èxit de públic d’un festival que fa temps que també és referència pels creadors, i més tenint en compte que és l’únic de la ciutat de Girona que inverteix una tercera part del seu exigu pressupost en premis.