Concentracions a diversos municipis catalans en suport a l'alcaldessa de Berga

A les comarques gironines han tingut lloc a Girona, Olot i Figueres

Diversos municipis catalans han dut a terme a partir de les set d'aquest vespre concentracions en suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, després que aquest matí a primera hora els Mossos d'esquadra l'han detingut a casa seva per ordre del jutge i l'han portat a declarar per l'estelada penjada a l'Ajuntament durant les darreres eleccions. Les mobilitzacions, convocades per totes les entitats i els partits independentistes, s'han fet a Berga, Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Tortosa, Figueres, Sabadell, Reus, Sort, Vilafranca del Penedès, Olot i Mataró.

A Girona, unes 500 persones han respost a la crida de les entitats i els partits independentistes i s'han concentrat davant l'ajuntament, a la plaça del Vi, per rebutjar la detenció de l'alcaldessa de Berga.

A primera fila durant la lectura del manifest, l'alcaldessa de Girona i membre de l'AMI, Marta Madrenas, amb membres de les entitats sobiranistes, així com representants, càrrecs electes i alcaldes del PDECAT, ERC, la CUP i Demòcrates. Aquest divendres a la tarda la bandera espanyola ha desaparegut del pal on sol onejar a l'Ajuntament de Girona. "Algú l'ha robat, ja la tornarem a penjar", ha afirmat Madrenas.