Triple concentració a la província de Girona en suport a Montse Venturós

Girona, Figueres i Olot han previst realitzar un acte a les set del vespre

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha programat per avui una triple concentració simultània a la província de Girona per a donar suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós.

Les ciutats escollides són Girona, Figueres i Olot, celebrant-se la concentració a partir de les set del vespre a la Plaça del Vi, la Plaça de l'Ajuntament i davant el consistori, respectivament.

La protesta arriba després que aquest matí, al voltant de les set, dos agents de paisà dels Mossos d’Esquadra s’han personat a casa de l’alcaldessa per detenir-la després que ahir a la nit rebessin una ordre judicial, que no venia motivada, per requerir la presència de Venturós als jutjats. La policia catalana ha intentat que la detenció fos discreta i han donat el temps que necessités a l’alcaldessa per preparar-se o per si havia de fer algunes trucades. A continuació, s’han dirigit directament al jutjat sense passar per la comissaria.

L’alcaldessa ja ha declarat davant el Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga, que és qui porta dues causes contra Venturós per un presumpte delicte electoral. El jutjat la va citar en dues ocasions però no es va presentar i per això ara també és investigada per incompareixença.

Segons fonts judicials, en les dues citacions, es va informar a Venturós de les conseqüències que podia comportar la no compareixença davant del magistrat i va ser en la darrera, el 17 d’octubre, quan aleshores el jutge va demanar un informe al fiscal, que va sol·licitar-ne la detenció. Finalment, el jutge dictat l’ordre, que s’ha fet efectiva aquest matí.

Després de no presentar-se el 17 d’octubre en seu judicial, Venturós va assistir al vespre a un acte de suport a la Plaça de Sant Pere i davant de desenes de persones va criticar que actualment s’estava vivint en una "una autèntica ràtzia" contra es ajuntaments catalans com a eina de repressió. "Aquesta és la fórmula amb què l'estat ens vol atemorir, però això ja no és possible", va destacar aleshores, "perquè la sobirania popular està per damunt la legalitat que ja només reconeix una minoria".