2 anys de presó per a un jardiner que va atropellar intencionadament un company de feina a Puigcerdà

L'acusat s'enfrontava inicialment a una condemna per temptativa d'homicidi

Fiscal, acusació particular i defensa han pactat una condemna de 2 anys de presó per a un jardiner que va atropellar intencionadament un altre treballador en una empresa de Puigcerdà. Els fets van tenir lloc el desembre del 2014.

L'acusat, Josep Riera, va tenir un rampell després de discutir-se amb la víctima i el va envestir amb una furgoneta. El va arrossegar uns metres a sobre del capó i, quan el vehicle va xocar contra un piló, l'empleat va sortir projectat cap al terra. Inicialment, el processat s'enfrontava a 7 anys de presó per temptativa d'homicidi, però la pena s'ha pogut rebaixar substancialment, i passar-la a un delicte de lesions, després de veure que Riera no tenia intenció de matar la víctima.

La fiscal ha demanat al tribunal que, quan dicti sentència, se li prohibeixi acostar-se a menys de 500 metres de l'altre empleat durant 4 anys.

Ampliació:

L'atropellament va tenir lloc a quarts de deu del matí del 23 de desembre del 2014. L'acusat, Josep Riera, que ara viu al Baix Empordà, aleshores treballava en una empresa de jardineria de Puigcerdà. Segons ha admès, aquell dia ell i dos companys més van agafar una furgoneta que era propietat de la companyia.

Va ser aleshores quan la víctima, que també treballava al negoci de jardineria, els ho va recriminar. Els dos treballadors van tenir una petita discussió i després, l'acusat va tornar a pujar a la furgoneta. Va ser llavors quan va tenir un rampell i, aprofitant que l'altre es trobava d'esquena, el va atropellar intencionadament.

L'acusat va prémer l'accelerador, va envestir la víctima i el va arrossegar uns metres damunt del capó de la furgoneta. Quan el vehicle va xocar contra un piló, l'empleat va sortir projectat cap al terra mentre l'acusat li cridava: 'Et mataré!'.

La víctima va patir cops arreu del cos. A més, l'atropellament li ha deixat seqüeles, ja que se li va agreujar una artrosi que patia a l'espatlla i té dolor a les costelles. Per aquests fets, l'acusat s'enfrontava inicialment a una pena de 7 anys de presó per temptativa d'homicidi. La fiscal també sol·licitava que Josep Riera no pogués acostar-se a la víctima ni comunicar-s'hi durant 8 anys.

Sense intenció de matar

Aquest matí, davant la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, les parts han arribat a un acord. El pacte entre fiscal, acusació particular i defensa ha permès rebaixar substancialment la pena. Sobretot, ha estat clau demostrar que el processat no tenia intenció de matar l'altre empleat quan el va envestir amb la furgoneta (perquè, entre d'altres, va proferir l'amenaça després d'haver-lo atropellat).

Després que l'acusat admetés els fets, el ministeri públic ha demanat que se'l condemni a 2 anys per un delicte de lesions. També li ha tingut en compte una atenuant de reparació del dany, perquè el processat ja ha ingressat els 2.000 euros que se li reclamaven com a indemnització en concepte de responsabilitat civil.

La fiscal ha demanat que, a l'hora de dictar sentència, el tribunal imposi a l'acusat la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la víctima i de comunicar-s'hi durant un termini de 4 anys. Acusació particular i defensa s'han adherit a la petició i el cas ha quedat vist per a sentència. Com que no té antecedents, l'acusat no haurà d'entrar a presó.