Detingut a Girona un dels responsables del portal 'Rojadirecta' que emet esdeveniments esportius de franc

L'altre col·laborador català es trobava a Barcelona

La policia espanyola ha detingut el responsable i cinc col·laboradors d'una coneguda web en la qual oferien esdeveniments esportius en 'streaming' sense llicència i de forma gratuïta. Dos dels col·laboradors de la web han estat detinguts a Girona i a Barcelona i la resta a Madrid, Màlaga i Cadis, mentre que el seu responsable ha estat arrestat a La Corunya.

Durant l'operació s'han dut a terme diversos registres en els domicilis dels col·laboradors detinguts i s'han intervingut diversos dispositius electrònics. Els agents també han bloquejat de forma preventiva 15 comptes bancaris. La web oferia una guia d'esdeveniments esportius ordenats per hora d'emissió, facilitant en cadascun d'ells un índex d'enllaços per accedir al contingut en directe vulnerant els drets de propietat intel·lectual.

Les investigacions es van iniciar el 2015 a partir d'una denúncia contra aquesta web formulada per una distribuïdora de televisió digital, en la qual es posava de manifest la vulneració sistemàtica dels drets de propietat intel·lectual mitjançant la comunicació pública no autoritzada dels continguts audiovisuals de la seva propietat.

Després de les investigacions, que van incloure l'anàlisi dels comptes bancaris de tots els investigats, els agents van constatar que un d'ells, administrador únic d'una mercantil amb domicili social a Arteixo (la Corunya), hauria ingressat elevades quantitats de diners que superaven els 11 milions d'euros. De la mateixa manera, es van identificar cinc dels col·laboradors del principal investigat, que presumptament publicaven els enllaços en el lloc web, i que permetien la reproducció de continguts protegits per drets de propietat intel·lectual.

Una vegada identificats i localitzats els 'partners' a Girona, Barcelona, Madrid, Màlaga i Cadis els van detenir com a presumptes autors de delictes contra la propietat intel·lectual. A més es van dur a terme els registres dels seus domicilis, on es van intervenir diversos dispositius electrònics empleats per desenvolupar la seva activitat delictiva.

Simultàniament, els agents van detenir principal investigat quan abandonava, disfressat amb perruca, ulleres i un casc de moto, amb altres tres acompanyants vestits de manera idèntica, la seu d'un jutjat de la Corunya, on havia prestat declaració. L'autoritat judicial ha acordat el bloqueig d'un total de 15 comptes bancaris i el cessament de l'activitat delictiva del principal investigat i dels altres cinc implicats.