Nylstar de Blanes torna a produir després de vuit mesos amb l'activitat aturada

Recuperen la feina el 60% de la plantilla activa

Les màquines tornen a funcionar i part dels treballadors han pogut tornar a la feina. La tèxtil Nylstar de Blanes ha reprès la producció després de vuit mesos aturada. El president del comitè d'empresa ha ressaltat que han estat uns mesos de patiment i incertesa pel futur de la fàbrica, amb problemes econòmics. De fet, al llarg d'aquest any la direcció de l'empresa havia arribat a plantejar un ERO d'extinció per a bona part de la plantilla que finalment es va convertir en un expedient de suspensió. "Estem contents i esperançats", ha assenyalat Juan José Rodríguez.

Un cop donats d'alta els subministraments i després de fer totes les proves de condicionament de les calderes noves i la maquinària, a primera hora han posat en marxa una de les màquines i, durant el matí, n'han engegat dues més. A les nou ha sortit el primer metre de filatura. Nylstar reprèn l'activitat per produir 100 tones de filatura, la meitat de les quals són una comanda ja compromesa.

Segons Rodríguez, tenen "bones sensacions" i esperen que vagin arribant més comandes de clients que ampliïn aviat la producció prevista inicialment. "Els comercials diuen que els nostres clients reben bé que reprenguem l'activitat i ja n'hi ha alguns que volen fer comandes", ha afirmat.

El Departament de Treball espera que el pla elaborat per l'empresa tingui viabilitat econòmica i social i que, en breu, augmentin el nombre de treballadors que poden tornar a la feina. El president del comitè d'empresa ha destacat que la represa de la producció dóna feina a un 60% de la plantilla activa. Això suposa que tornen a treballar entre 70 i 80 empleats.

Els treballadors van acordar, també amb l'empresa, establir torns rotatius per repartir la feina que hi ha. "Fins que no hi hagi feina per a tots, hi haurà torns perquè no n'hi hagi alguns que vagin consumint atur mentre els altres treballen", ha indicat.

Rodríguez ha ressaltat que la represa de l'activitat ha estat difícil i que durant mesos han temut que aquest dia no arribés mai. "A les comarques gironines hi ha molt poques empreses que hagin aconseguit tornar a funcionar després de mesos aturades, per això estem contents", ha conclòs.