El Bisbe de Girona diu que el repte de cercar la identitat com a país s'ha de fer 'sabent què pensa la ciutadania'

Considera que les diferents opcions polítiques poden crear adversaris però "mai enemics"

El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha demanat als fidels que omplien la basílica de Sant Feliu de Girona que el repte de cercar la identitat com a país cal aconseguir-lo consultant als ciutadans per saber "amb fiabilitat" què pensen. Pardo ha reconegut que les diferents opcions polítiques poden generar "tensions" però ha afirmat que la missió de l'església en aquest sentit és la d'aixecar ponts i recordar que "sempre cal perdonar". En aquest sentit, el bisbe ha assegurat que encara que es puguin generar adversaris per diferents opcions polítiques, mai s'haurien de produir enemics.

Francesc Pardo també ha fet referència a la situació actual de l'església catòlica i als diversos casos d'abusos sexuals apareguts arreu. En aquest sentit, ha assegurat que des de la institució són conscients dels seus pecats i ha reconegut que alguns d'aquests casos han "desfigurat el rostre de crist". Amb tot, el Bisbe ha considerat que aquestes situacions els han provocat que es facin judicis "en ocasions poc objectius".

Pardo ha acabat recordant que cal mantenir la fe i la divulgació de l'evangeli. En aquest sentit, el bisbe ha dit que si es viu l'evangeli, s'aconsegueix una societat molt millor "basada en la pau, la justícia i la llibertat".

A l'homilia hi han estat presents diverses autoritats, entre elles el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.