Rull expedienta l'empresa que va fer les obres de la C-66 a Celrà després de les cues de divendres

El conseller demana disculpes als usuaris

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert un expedient a l'empresa encarregada de fer les obres de pavimentació a la C-66 a Celrà, després de les llargues cues que es van registrar aquest divendres per culpa d'un error de la companyia. El conseller del departament, Josep Rull, ha comentat a través d'una piulada que "si cal sancionaran l'empresa encarregada de les obres" i ha demanat disculpes als conductors afectats.

L'error en l'execució de l'obra va obligar als operaris a allargar la seva jornada fins a quarts de deu del matí quan estava previst que acabessin a les sis. Això va generar retencions importants de fins a cinc quilòmetres que fins i tot van provocar que l'Ajuntament de Corçà demanés explicacions al departament a través d'una carta. L'ajuntament diu que "està satisfet" perquè el departament es posa les piles, però reclama un pla alternatiu per una via amb tant volum de trànsit.

Ampliació:
 

El Departament de Territori i Sostenibilitat vol saber què va passar aquest divendres a Celrà, quan un "error" en l'execució de les obres de pavimentació de la C-66 va provocar llargues cues a l'entorn del municipi. Per fer-ho han obert un expedient a l'empresa concessionària a la que, "si cal" sancionaran com a responsable de l'incident. El conseller del departament Josep Rull, ha demanat disculpes als usuaris i diu que posaran fil a l'agulla per esbrinar els motius que van portar als operaris de l'empresa concessionària a acabar els treballs tres hores i mitja més tard del previst i que, al cap i a la fi, va acabar generant prop de cinc quilòmetres de cues, i que va afectar a pobles del costat com Juià i Bordils.


Per la seva banda el consistori es mostra satisfet per l'actitud del govern i perquè "s'hagi posat les piles". L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, recorda que no tota la culpa pot recaure a l'empresa. Cornella assegura que "es pot sancionar la companyia perquè acabi tard les obres, però no perquè no tingui un pla alternatiu". En aquest sentit, l'ajuntament ja va fer arribar una carta al departament on es queixen de la falta de previsió i assenyalen que és comprensible que unes obres es puguin allargar, però creu que des del Govern s'hauria de tenir una alternativa per evitar el "caos" que es va generar.

En la missiva el consistori recorda que la C-66 és l'única via d'entrada i sortida en desplaçaments cap a Girona, a la N-II i a l'autopista i que a dia d'avui la futura variant continua encallada per temes econòmics. "Si l'empresa avisa que les tasques no acabaran a temps, cal esperar que l'Administració serà prou àgil per pal·liar els efectes en la mesura que sigui possible, mitjançant senyalització d'emergència, presència de policia o desviaments; en el cas d'avui, aquesta agilitat s'ha trobat a faltar", es diu a la carta.