Atrapen durant un atracament a Vilafranca els lladres que van robar a una dona a Siurana

Els tres arrestats anaven amb el cotxe que van robar a la víctima de l'Empordà

Els Mossos d'Esquadra han detingut els tres lladres que dijous van aturar una treballadora d'una empresa de Siurana d'Empordà (Alt Empordà), la van estabornir amb una pistola i li van robar el cotxe.

Aquest mateix vehicle és el que els tres sospitosos han fet servir aquest divendres al matí per fugir després d'atracar un supermercat a Vilafranca del Penedès. Cap a les deu del matí, els sospitosos han entrat a l'establiment comercial i han perpetrat el robatori a punta de pistola. Després, han fugit amb el turisme de color blanc.

Els mossos han muntat un dispositiu per enxampar els sospitosos i, poca estona després, una patrulla que anava en un cotxe no logotipat els ha localitzat a l'autopista. Els han seguit i, finalment, els han pogut interceptar i detenir en un peatge a l'alçada de Salou. La pistola que duien era simulada. Els arrestats són tres joves de nacionalitat francesa.

Ampliació:

Els sospitosos són tres joves de 18, 20 i 21 anys, nacionalitat francesa i amb veïnatge a Toulouse. Els Mossos d'Esquadra els han detingut aquest divendres a Vila-seca, al Tarragonès, com a suposats autors de dos robatoris amb violència i intimidació. Els buscaven des d'aquest dijous, quan van estabornir una dona amb una pistola i li van robar el cotxe a Siurana d'Empordà.

Els delinqüents caminaven per la GIV-6219 quan van fer senyals a la conductora perquè s'aturés. Al volant, hi havia una dona que anava a treballar a una empresa que es dedica a elaborar formatges, recuits i productes làctics. La víctima va aturar el cotxe i, confiada, va sortir per donar indicacions als tres joves sobre com arribar a l'estació del tren. Aleshores, la van estabornir donant-li un fort cop al cap amb la pistola.

Els lladres van pujar al cotxe de la víctima, un Nissan Primera de color blanc, i van marxar del lloc amb totes les pertinences de la treballadora. La dona va quedar atordida a la calçada fins que, poc després, va l'ajuda de dos ciclistes que passaven pel lloc. Una ambulància la va traslladar fins a un centre sanitari perquè l'examinessin.

Des d'aleshores, no hi havia hagut ni rastre del vehicle fins que aquest divendres al matí tres sospitosos han atracat, a punta de pistola, un supermercat de Vilafranca del Penedès. Ha estat a les deu del matí. Després de perpetrar el robatori, han fugit amb un vehicle que coincidia amb el que constava com a sostret a l'Empordà. Durant la seva fugida, els lladres han fet un tret amb l'arma que duien.

Alertats del robatori violent de Vilafranca, els mossos han tancat policialment les rutes de fugida dels lladres i la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) ha detectat el vehicle. Els mossos de la UOM, coordinats amb l'Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Camp de Tarragona, han tancat les sortides de l'AP-7 sentit sud.

Finalment, el vehicle ha estat retingut en el terme municipal de Vila-seca i els tres homes han estat detinguts. A sobre, duien l'arma que haurien fet servir als dos robatoris, que ha resultat ser simulada i no una arma de foc. Els tres homes es troben detinguts a les dependències policials de la comissaria de Tarragona.