Lloret de Mar obre el camí de ronda de Can Juncadella, que està impracticable en alguns punts

Els amos de la finca intenten obrir camins alternatius que no passin tant a prop de la casa

Policia Local, Agents Rurals i tècnics municipals han accedit a la finca de Can Juncadella per obrir la porta que barra el pas pel camí de ronda des del 2009.

L'actuació es va fer dimecres al matí per donar compliment a una resolució del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona. La propietat de la finca (l'empresa Flinder Data, vinculada a alts càrrecs del Kazakhstan) ha accedit a obrir la porta i els tècnics han pogut entrar dins la propietat per posar una senyal on s'alerta que el camí és públic i que no està en bon estat.

Durant la inspecció, els tècnics han comprovat que alguns punts el camí està "impracticable" i queda tallat. També han descobert que els amos han iniciat treballs per obrir camins alternatius per evitar que el traçat passi a prop de la casa (i de la piscina). L'alcalde, Jaume Dulsat, ha demanat un informe tècnic i no descarta recórrer novament a la via judicial si els propietaris no respecten el traçat original del camí de ronda.

Ampliació:

La resolució donava 15 dies a l'Ajuntament de Lloret de Mar per comunicar als propietaris que, per ordre judicial, havien d'obrir la porta que barra el pas pel camí de ronda que va de cala Canyelles a cala Morisca perquè és un camí públic. En aquest punt, el camí queda tallat i els vianants no poden continuar caminant a vora mar. Aquesta situació es produeix des del 2009, quan els amos d'un xalet de luxe hi van col·locar una porta per evitar que ningú passés per la seva propietat. Llavors, el consistori i l'empresa Flinder Data (vinculada a alts càrrecs del Kazakhstan) van signar un conveni per obrir un nou camí arran de mar. Aquest conveni, però, mai es va arribar a complir.

El consistori va comunicar als propietaris la decisió judicial i dimecres al matí tècnics municipals, agents de la Policia Local i del cos d'Agents Rurals es van presentar a la finca. Un representant dels propietaris va accedir a obrir la porta però va mostrar la seva disconformitat amb la decisió judicial. Segons sostenen, consideren que la finca és totalment privada i que cap camí públic ha de passar pel mig ni tampoc s'ha de senyalitzar.

Senyalització municipal

Un cop a dins de la finca, els tècnics han comprovat que el camí quedat tallat en un determinat punt perquè està "impracticable". Per això, el consistori ha optat per deixar la porta obert però ha col·locat un cartell on s'adverteix de la situació. Concretament, s'informa que el camí és públic però que no està en bones condicions i que cal respectar la propietat privada que està a tocar. "La gent pot entrar però els avisem amb aquest cartell que, en una determinada alçada, el camí queda tallat", ha explicat l'alcalde, Jaume Dulsat.

Intenten obrir camins alternatius

L'alcalde també ha explicat que els tècnics han descobert que els amos han alterar el recorregut original del camí de ronda. Per fer-ho, han fet treballats per obrir camins alternatius que no passin tan a prop de la casa, sobretot per evitar que els vianants passin per la zona de la piscina.

Davant d'aquesta situació, l'alcalde ha explicat que ha encarregat un informe tècnic per determinar quin és el recorregut original del camí de ronda. Dulsat ha explicat que els representants dels propietaris han demanat reunir-se amb l'ajuntament per debatre sobre el traçat. "Sempre hem dit que mentre la porta estigui oberta podem asseure'ns a negociar de tot", ha assenyalat. Tanmateix, si es confirma que els amos l'han volgut alterar i no volen fer-se enrere, l'alcalde assegura que no descarten recórrer novament a la via judicial.