Com serà la futura rotonda de la plaça del Sol de Figueres?

Consulta i descarrega el projecte aprovat pel ministeri de Foment

Les obres per a construir una rotonda en el principal punt neuràlgic de Figueres (Alt Empordà) han començat avui i s'allargaran per un període de set mesos. Els treballs, que podrien anar amb retard segons ha apuntat l'alcaldessa, Marta Felip, consisteixen la creació d'una girola que eliminarà els actuals semàfors que uneixen l'avinguda de Salvador Dalí amb la carretera d'Olot (N-260).

Més concretament, el projecte pretén substituir l'encreuament en un punt on hi conflueixen fins a cinc carreres en un tram de menys de 100 metres. La futura rotonda estarà composada per dos arcs de circumferència de 19 i 18,5 metres de radi exteriors units per dos trams de recta de longitud curta per tal d'adaptar-se a la forma rectangular de la plaça del Sol. La calçada tindrà una amplada total de 8 metres.

El nou disseny de les voreres donarà preferència als vianants, creant passos de zebra a nivell de la vorera excepte els que creuen l'avinguda de Salvador Dalí i la carretera d'Olot. Amb tot, s'ha ampliat la mida de les voreres, hi hauran zones verdes i també es plantaran arbres.

Durant la construcció de la rotonda no s'esperen grans moviments de terra. Tant sols s'extraurà la capa asfàltica actual i es procedirà al sanejament per al posterior asfaltatge final.

El projecte calcula que per aquest tram d'obres circularan un total de 5.009 turismes i 854 vehicles pesats al dia per carril. Amb tot, i degut al nombre de vehicles pesats que hi arriben a circular, el paviment estarà preparat per a suportar el pas constant de camions. Pel que fa al centre de la girola, aquesta mantindrà l'actual edifici del centre d'informació turística amb una zona verda amb arbusts. S'hi podrà accedir per ambdues bandes creuant la rotonda pel pas de vianants. A les noves voreres s'hi plantaran til·lers, xiprers i castanyers per petició expressa de l'Ajuntament.

Per a més detalls sobre les obres pots consultar i descarregar el projecte del web del Ministeri de Foment.