Comencen les obres de la nova rotonda de la plaça del Sol a Figueres que acabaran el maig del 2017

Els treballs comportaran importants afectacions de trànsit

Les obres de la futura rotonda de la plaça del Sol de Figueres ja han començat i es preveu que acabin abans de l'estiu que ve.

La previsió de Foment és que les obres s'allarguin uns set mesos però l'Ajuntament contempla que hi puguin haver alguns endarreriments. "Si acaben el 30 de juny ja estaré contenta", admetia aquest dimecres l'alcaldessa, Marta Felip, que ha recordat que aquesta és una obra "llargament esperada i molt reivindicada que facilitarà molt la mobilitat en aquest punt neuràlgic".

El nou giratori unirà l'Avinguda Salvador Dalí (N-IIa) amb la carretera d'Olot (N-260), es farà en quatre fases i tindrà un cost d'uns 900.000 euros. Les obres comportaran desviacions i talls de trànsit amb l'agreujant que coincidiran amb la construcció de la rotonda d'accés al TAV de Vilafant que també ha començat fa pocs dies.

Ampliació:

Primer dia d'obres de la futura rotonda de la plaça del Sol de Figueres. Mentre els operaris marcaven el ferm, la Guàrdia Urbana s'encarregava de dirigir el trànsit d'aquest punt neuràlgic de la capital de l'Alt Empordà. Els treballs s'allargaran durant 7 mesos segons les previsions de Foment, si bé l'Ajuntament ja preveu que hi puguin haver endarreriments i que a finals de maig encara no pugui estar del tot acabat.

El consistori admet que l'elevat trànsit de la zona "complicarà" la circulació dels vehicles mentre durin les obres però que destinaran els esforços necessaris per facilitar la mobilitat. A més a més, coincidirà amb unes altres obres al poble veí, Vilafant, on des de fa poc també han començat els treballs de la rotonda d'accés al TAV, també promogudes des de Foment.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat durant una visita a la plaça del Sol que el giratori "serà una plaça que permetrà la mobilitat en els quatre costats" i que facilitarà molt la circulació en aquest punt neuràlgic de la ciutat. La rotonda tindrà un diàmetre d'uns 46 metres a la part més ampla. Vorejarà l'edifici que fins fa poc ocupava l'oficina de Turisme i que ara es troba a la Casa Empordà.

Durant la primera fase dels treballs, es mantindrà la circulació a la carretera N-260 -a la qual s'accedeix des d'aquest tram- i l'avinguda Dalí (N-IIa) tot i que amb restriccions a la calçada. En el cas de l'avinguda, només es pot circular per un dels dos carrils per sentit per poder fer els treballs de la part del centre de la rotonda. A més a més, el carrer Manuel de Falla –el de la plaça del Sol- ha quedat tallat i només s'hi permet l'accés als veïns. La resta de trànsit es desvia pel carrer Empordà.

Aquestes obres han comportat també el trasllat del mercat de roba que es feia a la zona cada dijous.