Bàscara demanarà als veïns si volen vendre l'edifici de l'Ajuntament per eixugar el deute municipal

La consulta se celebrarà el 18 de desembre

Bàscara (Alt Empordà) busca ingressos per poder revertir la delicada situació per la qual travessen les seves arques públiques. Una auditoria encarregada per l'actual alcalde, i que ja es troba en mans del Síndic de Comptes i l'Oficina Antifrau, va revelar que el deute municipal havia crescut a passos de gegant.

De fet, segons recollia el document, a mitjans d'aquest any el deute ja superava els 3 MEUR i suposava fins al 325%. I les perspectives de futur no eren massa millors. L'equip de govern calculava que al gener del 2017 la xifra s'hauria enfilat fins als 3,97 MEUR (cosa que, traslladat en percentatges, suposaria el 474%).

Per redreçar la situació i sanejar números, Saurina va proposar vendre patrimoni. En concret, l'edifici de l'Ajuntament, pel qual calculava que es podien arribar a ingressar vora uns 2 MEUR. I allò que en un principi es plantejava com una possibilitat, en els darrers mesos ha pres forma.

Ara, l'equip de govern portarà a terme una consulta popular –no referendària, segons precisa en una comunicat- per demanar als veïns que expressin la seva opinió sobre l'operació. La consulta es farà el proper diumenge 18 de desembre. A les butlletes, la pregunta que s'hi farà serà directa: 'Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'Ajuntament per poder reduir el deute municipal? SÍ / NO', hi apareixerà.

Abans de la consulta, però, l'equip de govern de Bascarà farà una reunió amb els veïns per informar-los. Durant la trobada, concreta la nota de premsa, "s'explicaran els motius que han portat a prendre aquesta decisió i les conseqüències d'aquesta".