Les obres de la nova rotonda de Figueres comencen dimecres i duraran set mesos

El mercat de la roba es traslladarà i es faran diversos talls de trànsit

Els operaris de Foment ja han començat a pintar al terra les marques que delimiten la zona d'obres per a la construcció d'una nova rotonda a la plaça del Sol a Figueres (Alt Empordà) i que unirà l'Avinguda de Salvador Dalí amb la carretera d'Olot. Els treballs, que es divideixen en quatre fases i estan pressupostats en un milió d'euros, duraran set mesos, comportaran talls de trànsit, eliminarà zones blaves d'aparcament i obligarà a desplaçar el mercat setmanal de roba.

La primera fase (3 mesos de durada) que s'inicia aquest dimecres, permetrà la circulació per la carretera d'Olot (N-260) com fins ara i també per l'avinguda de Salvador Dalí, que passarà de quatre a dos carrils (un per sentit). L'accés a la plaça del Sol pel carrer Manuel de Falla quedarà restringit i només es permetrà l'accés a veïns. La resta del trànsit es desviarà pel carrer Empordà.

La segona fase (2 mesos), s'obrirà el pas a Manuel de Falla i Poeta Marquina que engoliran els vehicles de la carretera d'Olot (limitada a un sol carril). Amb tot, també es permetrà el pas a través de la nova illeta (d'uns 46 metres de diàmetre) pels vehicles de l'avinguda de Salvador Dalí, que seguiran circulant amb un sol carril per sentit.

La tercera fase (un mes) mantindrà les mateixes restriccions de trànsit i la quarta i última incorporarà els acabats, senyalització i una nova illeta triangular a l'avinguda de Salvador Dalí.

Amb tot, les obres haurien d'estar enllestides a finals del mes de maig de 2017.