La 55a edició de la Fira de Mostres vol atraure més públic jove i comptarà amb un espai gastronòmic

El certamen tindrà 385 expositors i creix en superfície contractada

Fira de Girona ja escalfa motors per a la 55a Fira de Mostres, el màxim exponent de l'activitat econòmica a les comarques gironines. En total, el certamen abastarà una superfície de 45.000 metres quadrats, que sumen tant els interiors del palau com les carpes exteriors i la part exterior que s'ocupa del recinte de la Devesa.

Novament, la Fira de Mostres serà un aparador del territori, on hi haurà representats nombrosos sectors: alimentació, motor, turisme, tecnologia, decoració, construcció i serveis, entre d'altres. Aquest any, el certamen tindrà 385 expositors, dels quals el 62% seran de fora de la ciutat (sobretot, de la resta de la demarcació, però també de Catalunya i, fins i tot, de diferents punts de l'Estat).

Tot i que la xifra d'empreses sigui similar a la d'anys anteriors, la directora de Fira de Girona ha volgut subratllar que, a diferència del 2015, s'ha crescut –i molt- en superfície contractada per als estands. "En concret, hem arribat fins als 11.922 metres quadrats, cosa que suposa un increment del 14% i ens situa a nivells dels anys 2009 i 2010", ha dit Coralí Cunyat. I ha precisat: "És a dir, que els expositors tornen a invertir i això és reflex que es recupera l'activitat i el dinamisme".

Sobretot, entre els sectors que més creixen en superfície hi ha tots aquells que se situen a l'espai exterior de la Devesa, on hi ha les firmes de maquinària i els concessionaris.

Incidir en els joves

Per a aquesta edició, l'organització s'ha marcat l'objectiu d'atraure més públic jove a la Fira de Mostres. Per això, intensificarà l'aposta per les xarxes socials i les noves tecnologies. Aquells qui es descarreguin l'app, tindran una invitació per al certamen. I durant la Fira de Mostres, es farà una prova pilot amb Zonetacts, una aplicació que permet xatejar de manera geolocalitzada.

Dins aquesta voluntat, la 55a Fira de Mostres també incorpora una novetat el Saló de l'Emprenedoria. El divendres 28 a la tarda, per primer cop s'hi lliurarà el Premi al Millor Treball de Grau Emprenedor de la Càtedra FPdGi de Joves Emprenedors de la UdG. Hi opten sis treballs, que s'hauran de defensar oralment, i el guardó serà la matrícula al Màster d'Emprenedoria que ofereix la universitat (valorada en 4.000 euros).

Espai gastronòmic i tallers de bricolatge

La Fira de Mostres també comptarà per primer cop amb un espai gastronòmic, patrocinat per la Diputació de Girona. S'hi faran demostracions i tastos en directe amb productes de proximitat que tenen el segell 'Girona Excel·lent'. A més, Cunyat ha destacat que una altra de les novetats és que aquest any el restaurant obrirà més enllà de l'horari de la fira. "perquè si alguna empresa vol tancar tractes amb algun client ho pugui fer-ho amb comoditat".

Una altra de les novetats d'aquest 2016 es trobarà a les carpes exteriors. Allà, l'empresa Bauhaus hi farà tallers de jardineria i bricolatge decoratiu (en total, unes 60 sessions al llarg dels dies que dura la Fira de Mostres).

Per últim, aquest 2016, per primer cop, s'ha editat una revista centrada exclusivament en el certamen. Apart de recollir informació sobre els diferents sectors i empreses representades, també inclourà un reportatge sobre la història de la Fira de Mostres i les imatges de tots els cartells des de l'edició del 1932.

Cinc dies i 500.000 euros

La 55a Fira de Mostres se celebrarà del 28 d'octubre a l'1 de novembre. Té un pressupost de 531.450 euros. L'horari d'obertura serà de les deu del matí a les vuit del vespre. Les entrades costaran 4,5 euros, però de tota manera, els dos dies laborables (28 i 31) el preu es reduirà fins als 2 euros.