Comencen els treballs de construcció d'un pou a Santa Pau amb un cost de 82.000 euros

S'està fent a la zona esportiva del municipi

Els treballs de construcció d'un pou a Santa Pau (Garrotxa) ja han començat. S'està fent a la zona esportiva del municipi i a uns cinc metres del pou que actualment està en funcionament. L'obra, que té un cost de 82.000 euros, està previst que acabi a finals d'any. L'alcalde, Josep Companys, ha explicat que la idea és posar-lo en marxa i fer-lo funcionar alternant-lo amb el que ja hi ha.

D'aquesta manera, es vol evitar el desgast d'una sola bomba amb el risc que si mai falla, una part del municipi es quedaria sense aigua fins que no es resolgués l'avaria. Tots dos pous abastiran d'aigua la part nova del nucli de Santa Pau, al veïnat de Sant Martí i a la zona de La Fageda i Can Xel. "Feia molts anys que ens preocupava tenir una única captació d'aigua abastint bona part del municipi, no per falta d'aigua sinó per si mai hi hagués un problema tècnic", explica l'alcalde de Santa Pau, Josep Companys.

Aquest segon pou pretén precisament posar fi a aquesta preocupació perquè quan es posi en marxa s'anirà alternant amb el pou ja existent. La idea, segons detalla Companys, és evitar haver de fer funcionar sempre la mateixa bomba. "Si s'espatlla, és complicat d'extreure-la i caldrien entre dos i tres dies per reparar-la o substituir-la", afegeix. Aquest segon pou permetrà garantir el servei en cas que això succeeixi.

Els treballs de perforació van començar ahir i està previst que s'allarguin fins divendres. La idea és excavar fins a una profunditat d'uns 150 metres i extreure l'aigua del pou que ja funciona i que està a uns cinc metres del nou. Abastirà els veïns que viuen a la part nova del nucli de Santa Pau, al veïnat de Sant Martí i a la zona de La Fageda i Can Xel. A finals d'any ja hauria d'entrar en funcionament.

El cost de l'obra és de 82.000 euros, dels quals 70.000 euros estan finançats pel Pla d'obres i serveis de la Diputació de Girona. Els 12.000 euros restants els aportarà el consistori de fons propis.