Josep Maria Padrosa, nomenat nou gerent de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa

El que va ser director del Servei Català de la Salut substituirà Carles Puig

Josep Maria Padrosa és des del 17 d'octubre el nou gerent de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, substituint Carles Puig que s'ha acollit a una jubilació parcial.

Padrosa, que és olotí, va ser director del Servei Català de la Salut (2011-2016). El procés de selecció del nou gerent va iniciar-se al mes d’agost i en total es van rebre una trentena de sol·licituds. Un cop fetes les proves de selecció, van quedar tres finalistes que van ser entrevistats per tres membres del Patronat de l’Hospital, un representant del Servei Català de la Salut i un altre del Consorci de Salut i Social de Catalunya.

Posteriorment, el nomenament va ser ratificat per unanimitat per tot el Patronat. Aquest canvi en la gerència no ha de suposar cap canvi en el funcionament de la fundació i així ho va expressar Padrosa durant la presentació als treballadors, segons s'informa en un comunicat. En els pròxims dies, l'antic gerent donarà suport a Josep Maria Padrosa per poder fer el traspàs.

Padrosa va néixer a Olot l'any 1958. És llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i titulat en el programa d’Alta Direcció d’Empreses per l’IESE. Ha desenvolupat diversos càrrecs, en l’àmbit privat va ser director general de la corporació Fisiogestió (2002-2010). En el sector públic, va assumir el càrrec de gerent de la Regió Sanitària de Girona del Servei Català de la Salut (1996-2000) i més recentment, el de director del Servei Català de la Salut (2011-2016), quan va ser substituït per David Elvira. Olotí, coneixedor de la ciutat i la comarca i de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, assegura iniciar el projecte "amb ganes, responsabilitat i il·lusió".