Més de 6.200 usuaris de Blanes, Lloret i Tordera es queden sense llum per la caiguda d'un llamp

La incidència va tenir lloc ahir a la nit a una línia elèctrica aèria a tocar de la carretera GI-682

La caiguda d'un llamp a una línia elèctrica aèria situada a prop de la carretera d'accés a la Costa Brava, la GI-682, va deixar 6.219 usuaris sense electricitat –la majoria de Blanes i la resta de Lloret de Mar i Tordera-, segons ha informat l'Ajuntament de Blanes. L’avís el va donar un veí del barri de Valldolig –al costat de la Carretera GI-600- pels volts d’un quart de deu d'ahir a la nit, per informar que havia vist una explosió de llum sobtada. L'avaria es va poder reparar al cap d'unes tres hores.

La incidència va tenir lloc durant les fortes pluges que van començar ahir a la tarda i que han continuat aquest dijous. Aquest va ser l'incident més destacable de la jornada. L’origen de l’avaria, segons fonts de la companyia elèctrica, va ser el trencament d’un aïllador d’una línia elèctrica aèria de mitjana tensió, que va rebre l’impacte del llamp. Automàticament, la línia va quedar desconnectada. Mentre els operaris van començar les tasques de reparació, es van estar fent les maniobres de control per tornar a connectar i poder alimentar els clients per altres vies de subministrament. Val a dir que la major part dels usuaris van patir talls intermitents, si bé d’altres no van tenir de nou servei fins que va estar arranjada l’avaria.

Mentre va durar l’incident, la centraleta de la Policia Local de Blanes va rebre nombroses trucades de veïns preguntant per l’avaria. L’avís de la caiguda del llamp el va donar un veí del barri de Valldolig –al costat de la Carretera GI-600- pels volts d’un quart de deu d'ahir a la nit, informant que havia vist una explosió de llum sobtada. Immediatament s’hi van presentar diverses dotacions de la Policia Local, Bombers i Mossos d’Esquadra, a l’hora que també s’hi van traslladar tècnics de la companyia elèctrica per procedir a la reparació.

Cap afectació important a les platges del litoral blanenc

Davant l’anunci del fort episodi de pluges emès des dels organismes oficials, a principis de setmana es va fer una inspecció de les sortides de riera per assegurar-se que estaven expedites i que, en cas d’una acumulació sobtada d’aigua, no quedessin col·lapsades.

Segons informa l'Ajuntament de Blanes, el temporal de mar no ha afectat les platges del municipi, llevat d’alguns elements del mobiliari urbà mòbil que s’instal·la durant l’estiu com a servei per als usuaris i banyistes, que han quedat parcialment soterrats per la sorra arrossegada pel temporal. En aquest sentit, l’Àrea de Medi Ambient ja ha comunicat a les Brigades Municipals que procedeixin a retirar aquests elements, principalment les passeres que s’instal·len perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin arribar amb seguretat arran de mar.

A banda d’aquestes incidències, no hi ha hagut res més destacable. La Policia Local com Protecció Local continuaran especialment amatents al seguiment del temporal i la pluja, així com als comunicats que emet la Generalitat a través del CECAT, ja que la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) per incidències relacionades amb les pluges.