Enxampat quan intentava creuar la frontera amb restes arqueològiques de fa 2.000 anys sense permisos

La Guàrdia Civil el va descobrir en un control

La Guàrdia Civil ha denunciat un conductor que transportava material arqueològic de fa 2.000 anys sense tenir cap permís. Els fets van passar el 2 d'octubre en un control policial a La Jonquera (Alt Empordà).

Els agents van aturar un vehicle amb matrícula francesa que anava en direcció a França amb un sol ocupant. Durant la inspecció del vehicle els agents van descobrir diferents objectes que podien ser patrimoni històric i van demanar-li al conductor la documentació de les restes. Concretament duia 14 caixes amb ossos d'animals sense catalogar, fragments de ceràmica i de diferents àmfores, entre d'altres restes.

Aquest no va poder demostrar ni la procedència ni cap autorització de tinença o exportació i per això els agents van denunciar-lo per una infracció de contraban entenent que podria tractar-se d'una exportació il·legal.

Ampliació:

La Guàrdia Civil va comissar tot el material que transportava. El denunciat duia 14 caixes amb diferents ossos d'animals sense catalogar, fragments de ceràmica i diferents tipus de pedra. També duia un sac amb plom de canonades romanes, un sac amb fragments de diferents àmfores i una pedra molar. El material intervingut datava entre el segle III a.C. i el segle I d.C.

Sis detinguts per transportar droga

Entre el 2 i el 10 d'octubre la Guàrdia Civil va detenir un total de sis persones per delictes contra la salut pública. El primer va tenir lloc el mateix dia 2 d'octubre, quan van enxampar un ciutadà francès que duia 3 quilos de marihuana. Així mateix, el dia 6 d'octubre els agents van comissar 1,1 quilos d'haixix i van detenir un home de nacionalitat espanyola i un altre del Brasil. L'endemà, dia 7 d'octubre, aquest cos va detenir un ciutadà alemany amb 19,5 quilos de marihuana i 11,5 quilos d'haxix.

L'última detenció va ser el 10 d'octubre. La Guàrdia Civil va comissar 1 quilo d'haixix i 1,3 quilos de marihuana a un ciutadà italià i un altre d'alemany, respectivament.

De totes aquestes actuacions es van obrir diligències que van ser entregades al jutjat de guàrdia de Figueres, juntament amb els detinguts i el material comissat.