El jutge investiga l'excomptable de la confraria de pescadors de Blanes per embutxacar-se diners

El denunciat hauria retirat importants quantitats de diner per pagar despeses personals

El jutjat d'instrucció número 4 de Blanes ha admès a tràmit una querella criminal contra el que va ser comptable durant més de 25 anys de la confraria d'aquesta localitat de la Selva. El juliol passat el van acomiadar en descobrir que els comptes no quadraven.

L'acusen d'haver retirat importants quantitats de diners en diferents ocasions per imports de 5.000 o 14.000 euros del compte corrent de la confraria per pagar despeses personals, com ara deutes de la seguretat social de la seva companya amb qui té un restaurant, segons ha avançat la Ser. La confraria no descarta ampliar la denúncia perquè des de llavors "han anat sortint més coses" que ara caldrà investigar, segons el patró major, Eusebi Esgleas.

La confraria no pot xifrar encara el desfalc que hi ha hagut però sospita que era una pràctica que venia fent des de feia temps. Segons ha explicat Esgleas, al registre de comptabilitat es parla de "retirada de dipòsit sense especificar ni qui ho fa o a on va", un fet que dificultarà molt poder seguir la pista als diferents moviments. "És una història per no dormir, molt complexa, perquè fins ara havia estat fent el que havia volgut", afegeix Esgleas.

Les sospites van començar dos mesos abans d'acomiadar-lo, quan van veure que els números no quadraven. Un dels fets més greus, des de la confraria, és que imposava el deute dels diners que retirava a barques de Blanes i que ara abans que acabi l'any caldrà aprovisionar de fons per reajustar la comptabilitat i cobrir el forat que hi ha. "Enguany tindrem pèrdues importants", lamentava aquest dimarts Esgleas. A més a més, no descarten ampliar la querella perquè estan sortint fets nous des que el van acomiadar.

L'any 2006, l'actual junta va expulsar el president i el secretari per falta de transparència en la gestió.