El Shopp Out solidari torna a superar els 40.000 visitants

L’organització destaca que mantenen unes xifres "impensables" quan van començar fa vuit anys

La vuitena edició del 'Shopp out' solidari que organitza la Fundació Ramon Noguera a Girona ha tornat a superar els 40.000 visitants. Aquest espai on es poden trobar peces de roba de primeres marques amb grans descomptes, i que dóna una part dels beneficis a la fundació que ajuda als discapacitats intel·lectuals, ha augmentat cada edició el nombre de visitants així com el de marques que s'hi comercialitzen.

Per a la gerent de la Fundació Ramon Noguera i organitzadora del 'Shopp out', Pepita Perich, és molt important mantenir una xifra tan alta de públic cada any. Perich, de fet, assegura que, quan van celebrar la primera edició ara fa vuit anys, era "inimaginable" assolir la quantitat de públic que han aconseguit.

De les tres marques que es podien trobar a la fira 'Shopp out' de Girona el 2008 s'ha passat a més de 40 el 2016. Aquesta és una de les raons que expliquen la solidesa d'aquesta fira i la consolidació del 'Shopp out', segons Perich. "Les grans firmes aposten per aquest projecte, i això és fruit de la feina ben feta", assegura. En aquest sentit, Perich diu que el fet que s'hagi convertit en un referent per a molta gent "fa que cada any pensi en renovar i millorar l'esdeveniment". Amb tot, aquesta edició han tornat a batre la xifra de 40.000 visitants en els cinc dies que s'ha celebrat la fira (del 5 al 9 d'octubre).

Una fira, que ocupa uns 4.000 metres quadrats ubicats a la zona del Mas Xirgu, i que ha anat evolucionant amb els anys. Més enllà de comprar roba i complements incorpora nous atractius cada edició. En aquesta, s'han presentat noves marques i, a més, han ampliat l'horari fins aquest diumenge 9 d'octubre a les 19 hores.

Més espais per a nens

Un dels espais que més creix cada edició que passa és la part dedicada als nens. Perich explica que "cada any hi ha més interès" per part dels pares en buscar roba i complements per nens i diu que ja "s'ha convertit en un lloc imprescindible" per aquells que volen aprofitar per buscar bones ofertes.

L'augment que han notat tant en la facturació com també en el nombre de marques especialitzades en roba de nen ha fet que l'organització destini alguns actes específicament cap a aquest col·lectiu. Aquest any han fet més concerts i activitats dirigides als nens i han ampliat el parc infantil situat a l'entrada del recinte.

La vuitena edició ha proposat una oferta lúdica per tal que el públic pugui passar tot el dia dins el recinte. En aquest sentit, diferents 'food trucks' són els encarregats de la gastronomia. A més, s'ha organitzat un cicle de concerts en directe, el 'Shopp Out & Music' . A banda, també s'han fet concursos a Facebook i a Instagram, amb xecs regal.

Un 5% a la fundació Ramon Noguera

Una de les particularitats del 'Shopp Out' és l'aportació solidària que les marques fan. Del conjunt de les vendes un 5% es destina a la Fundació Ramon Noguera, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest any, el 'Shopp Out' ha comptat amb el suport explícit de la directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat de Girona, Maria Rosa Terradellas.