Detenen a La Jonquera la passatgera d'un autocar amb 3,6 quilos d'haxix a la maleta

La policia espanyola la va enxampar durant un control rutinari

La policia espanyola ha detingut a La Jonquera (Alt Empordà) la passatgera d'un autocar que anava a Romania per transportar 3,6 quilos d'haixix amb forma de glans amagats a la maleta. Els fets van passar l'1 d'octubre en un control a la sortida de l'AP-7 en direcció a França. Els agents van demanar de forma aleatòria la documentació a passatgers i van percebre el nerviosime de la detinguda. Un cop localitzat el seu equipatge, van procedir a la seva inspecció i van descobrir que contenia un doble fons amb set paquets tapats amb cinta adhesiva. També es va comissar un mòbil i diner en efectiu.

La dona viatjava des de Granada i amb destí a la ciutat italiana de Verona, segons el seu bitllet. La dona, de nacionalitat marroquina i resident a Espanya, va passar a disposició del jutjat de Figueres que va ordenar-ne la seva llibertat amb càrrecs. La policia espanyola també ha dut a terme dues operacions antidroga més en els últims dies a La Jonquera (Alt Empordà) que ha acabat amb tres detencions. La primera va ser el 25 de setembre en un control en una rotonda a l'entrada del municipi a tocar de l'N-II en direcció a Figueres. Els agents van aturar un vehicle on viatjaven dues persones de nacionalitat francesa, un home i una dona. Durant el registre, els agents van descobrir 53 particions d'LSD així com dos comprimits de 'Subutex' (un derivat opiaci a l'interior del vehicle. L'home va admetre que les substàncies eren seves i que la seva dona no sabia que les duia. Seguidament, se'l va detenir i va passar a disposició judicial. El jutge en va ordenar la llibertat amb càrrecs.

La segona operació va ser el 30 de setembre en un control fronterer a l'AP-7 en sentit Figueres. Agents del cos van observar que un vehicle amb matrícula francesa intentava eludir el control, traspassant la línia senyalitzada. Seguidament, van ordenar que s'aturés i van procedir a identificar els passatgers, un pare i un fill de nacionalitat francesa. Durant el registre, la policia va descobrir a la guantera dos recipients cilíndrics amb una etiqueta que deia 'Doliprane' i 'Paracetan'. Al seu interior hi havia 23,17 grams i 11,20 grams de cocaïna respectivament, i també un fragment de bosses de plàstic amb 2,5 gram més d'aquesta droga. A la motxilla del fill, també hi van trobar 14,6 grams d'speed i una navalla que també va ser comissada. Per la seva banda, el pare també duia 8,15 grams d'haixix dins una bossa de plàstic a la butxaca de davant dels pantalons.

Amb l'ajut d'un gos ensinistrat, es va localitzar una altra bossa de plàstic amagada sota l'embellidor que tapa la caixa de canvis del cotxe, on hi havia 52,04 grams més d'haixix. A continuació, els dos ocupants van ser detinguts i van passar a disposició del jutge, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.