Desmantellen una central hidroelèctrica en desús a Ripoll per millorar la connectivitat del riu Ter

També es farà una escala de peixos per treure les barreres i així facilitar que puguin remuntar el riu

La Generalitat desmantella una minicentral hidroelèctrica en desús a Ripoll (Ripollès) per tal de millorar la connectivitat del riu Ter en el pas per aquest municipi. Els treballs, que van començar durant el mes de juny i que s'espera que acabin aquest mateix octubre, preveuen enderrocar una resclosa que té prop de 100 anys d'antiguitat.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), encarregada de supervisar els treballs, també farà una escala de peixos, per tal d'eliminar les barreres i garantir que poden remuntar el cabal del riu. Les obres s'estan fent de forma esglaonada per tal de no provocar danys en estructures properes d’on s’està realitzant la intervenció.

Amb aquestes mesures es millorarà tant la connectivitat del riu com les condicions d'inundabilitat d'aquest sector del Ter. L'estructura de l'escala de peixos permet que els animals puguin passar en un tram del riu on hi ha una barrera ja sigui natural o artificial i que trenca la connectivitat, ja que no poden remuntar el riu ni seguir-ne el curs, i així mantenir el moviment migratori dels peixos.