El grup de narcotraficants desmantellat a Salt venia droga a menors d'edat

La banda cultivava marihuana a dues cases d'urbanitzacions de Vidreres i Caldes de Malavella

El grup criminal de narcotraficants desmantellat aquest dimarts a Salt (Gironès) venia droga a menors d'edat. L'operació anomenada 'Monar' va començar a principis de març quan la Guàrdia Civil i la Policia Local de Salt van sospitar que a la població hi podia haver assentada una banda dedicada al tràfic de marihuana i cocaïna. La investigació es va centrar inicialment en sospitosos que viuen al grup Sant Jaume. Durant les vigilàncies, van comprovar que els traficants no treballaven però duien un tren de vida elevat. A més, rebien diàriament moltes visites, sobretot de joves i fins i tot de menors d'edat, que anaven a l'edifici suposadament a comprar droga. Van seguir el rastre del grup fins a altres domicilis del carrer Esteve Vila i, també, fins a cases d'urbanitzacions de Vidreres i Caldes de Malavella on creien que cultivaven la marihuana. Amb la detenció de sis sospitosos, donen per desarticulat un important grup criminal que traficava a l'àrea urbana de Girona.

Ahir, agents de la comandància de Girona de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Salt acompanyats dels lletrats de l'administració de justícia han fet entrades i registres a nou domicilis investigats en el marc de l'operació 'Monar'; quatre al grup Sant Jaume, tres al carrer Esteve Vila, un en una casa de la urbanització Llac del Cigne de Caldes de Malavella i el darrer a una casa de la Goba de Vidreres. L'operatiu s'ha saldat amb la detenció de sis homes, tots ells d'origen magrebí.

Durant els escorcolls, els agents han localitzat i intervingut 420 plantes de marihuana, 12 quilos de cabdells a punts per a la distribució immediata, 32 quilos de cocaïna en dosis, 165 grams d'haixix en dosis, 15.400 euros en efectiu, tres balances de precisió, dotze mòbils, tres tauletes i dos ordinadors portàtils.

La investigació va començar el març passat, davant la sospita que a Salt hi podia haver assentat un important grup criminal que abastia droga a l'àrea urbana de Girona. Els agents van decidir fer esclatar l'operatiu aquest dimarts, tenint en compte l'època de recol·lecció de la marihuana.

Durant les vigilàncies, els agents van posar el focus en els suposats traficants que vivien al grup Sant Jaume. Segons informa la Guàrdia Civil en un comunicat, aquests veïns no tenien feina però, en canvi, duien un nivell de vida alt. A més, van observar com cada dia rebien una quantitat important de persones, la majoria joves i també menors d'edat, que anaven als habitatges investigats, hi estaven poca estona i marxaven ràpidament. Els agents creuen que anaven a comprar droga.

Els investigadors també van arribar a la conclusió que la banda podia tenir llocs fora de Salt on cultivaven la marihuana. Els van rastrejar fins a les cases de les urbanitzacions de Vidreres i Caldes de Malavella, on els líders de l'organització anaven diversos cops a la setmana sense quedar-s'hi a viure però adoptant fortes mesures de precaució com contravigilàncies o hi tenien gossos de races considerades com a perilloses que feien de guardians.

Amb la detenció dels presumptes traficants, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Salt donen per desarticulat un grup important de traficants de Salt, Girona i altres localitats veïnes. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions. Els arrestats passaran properament a disposició judicial.