Militants socialistes gironins promouen un document en favor de la candidatura d'Iceta

Asseguren que és la millor opció per al partit

Un grup de militants del PSC de les comarques gironines –molts d'ells alcaldes i alguns amb càrrecs dins el partit- han promogut un document en favor de la candidatura de Miquel Iceta.

L'objectiu d'aquest grup és animar els militants gironins a què votin en les primàries i ho facin a favor de l'actual primer secretari. Segons destaquen, Iceta és la millor opció per liderar el partit i en remarquen la seva "capacitat decisòria, tenacitat i un tarannà tossudament dialogant". També asseguren que en aquests dos anys ha reflotat el PSC i n'ha millorat la imatge.

Tot i reconèixer les virtuts de Parlon, consideren que el seu paper és seguir fent tàndem amb Iceta com a vicesecretària. En canvi, el primer secretari del partit a Girona, Juli Fernàndez, s'ha posicionat públicament a favor de Parlon i l'ha acompanyat a actes.

Una actitud que li reproven. "No compartim les formes, ell no es representa a sí mateix sinó que és el primer secretari de la federació", ha lamentat el portaveu del militants, Francesc Francisco-Busquets, militant històric i exsubdelegat del govern espanyol.

Ampliació:

Entre els sotasignants del document en suport d'Iceta hi ha persones com l'alcalde de Torroella de Fluvià, Pere Moradell, l'alcalde de Biure d'Empordà i exdiputat, Martí Sans, el primer secretari del PSC a la Garrotxa, Albert Bramon, l'exdelegat del govern espanyol a Girona i exregidor a la ciutat, Francesc Francisco-Busquets, l'alcaldessa de Vilafant i membre actual de l'executiva de la federació gironina, Consol Cantenys, l'alcalde de Sales de Llierca, Miquel Palomeras, el secretari d'Acció Electoral, David Maldonado, o el diputat Rafael Bruguera, entre d'altres.

Segons ha explicat el portaveu, Francesc Francisco-Busquets, han decidit prendre la iniciativa perquè creien que calia fer un suport "públic i amb noms i cognoms" a la candidatura de Miquel Iceta, que el proper 15 d'octubre s'enfronta a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlon, en unes primàries per escollir el primer secretari del PSC.

Per això, han volgut presentar un document on argumenten per què creuen que Iceta ha de seguir pilotant el partit. Segons recullen en l'escrit, consideren que ha aconseguit "aturar la crisi" que patia el PSC quan, fa dos anys, va agafar les regnes del partit en un moment difícil. "En un espai de temps relativament curt, amb intel·ligència, bona feina i una tenacitat inqüestionable, ha aconseguit aturar la crisi que patíem", recull l'escrit.

Els militants reconeixen la vàlua de Parlon però creuen que el seu paper és seguir de número 2 dins del partit i, per això, aposten per mantenir-la com a vicesecretària perquè ha demostrat "bona entesa" amb Iceta. A més, li recorden que fa dos anys va tenir l'oportunitat de liderar el PSC i que, llavors, va deixar passar el moment. "Ara, passat aquest temps, Iceta ha demostrat que ho està fent més que raonablement bé", apunta el comunicat. Altres arguments que exposen els militants per fer costat a Iceta són "la trajectòria fructífera, la bona imatge i la feina feta".

Diferències dins la federació gironina

Aquest grup de militants –alguns històrics dins del PSC gironí- remarquen que es troben sovint per parlar del partit sempre amb la voluntat "d'estirar del carro". Ara bé, creien que calia alçar la veu en favor d'Iceta i no amaguen que ho fan després que el primer secretari a Girona, Juli Fernàndez, s'hagi posicionat clarament a favor de Núria Parlon. "Creiem que de vegades s'oblida que no és ni alcalde ni parla a títol personal, sinó que és el primer secretari, i hi pot haver gent que es confongui i pensi que la seva opinió és la de tota la federació, quan no és així", ha aclarit Francesc Francisco-Busquets, que qüestiona les formes amb les qua ha actuat Fernàndez. Tanmateix, també apunta que fer campanya per un o altre candidat és un "símptoma de normalitat democràtica" dins del partit.

El document compta amb més d'una vintena de signatures però la voluntat és presentar-lo a les diferents agrupacions locals per tal de seguir sumant suports explícits.